ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ TEUTONICO

5

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΥΝΤΗ  ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ TEUTONICO

Σεβασμιότατε,
Αγαπητοί αδελφοί στην ιεροσύνη,
Αγαπητοί μοναχοί και μονάχες,
Αγαπητοί γονείς,
Αγαπητοί φίλοι,
Αγαπητοί πιστοί

Η έκπληξη και το δέος, είναι πιστεύω συναισθήματα που μας ακολουθούν αυτές τις ημέρες.
Έκπληξη και δέος για εμένα που πληροφορήθηκα για την ιερατική χειροτονία του Αλεξάνδρου, έκπληξη και δέος για εσάς που δέχεστε έναν νέο ιερέα.
Αγαπητέ π. Αλέξανδρε, τώρα είναι ο καιρός της ενθύμησης της καρδίας και της ευγνωμοσύνης στον Κύριο, καιρός της κλήσεως και του χρίσματος, καιρός της λειτουργίας και του δρόμου.
Να μπορείς να πεις στον Κύριο « Εσύ, ο συνταξιδιώτης μου στο ταξίδι » όπως κατά την συνάντηση στην Εμμαούς. Και στην δική σου τοπική κοινότητα να είσαι ευγνώμον, διότι, σαν προσκυνητής συνεχίζεις να υπηρετείς στο τραπέζι αυτό που μας δείχνει την Παρουσία του Αναστημένου.
Να δίνεσαι για τον Χριστό σημαίνει για εσένα να διοικείς και ξανά και ξανά ένα σπίτι, ένα ξενοδοχείο, στο οποίο το κουρασμένο βήμα του ταξιδιώτη θα μπορεί να βρει στέγη και τροφή.
Ακόμη, να μπορείς να πεις στον Κύριο « Εσύ, ο συνταξιδιώτης μου στο ταξίδι » όπως « στον δρόμο της επιστροφής στην Ιερουσαλήμ ». Να είσαι πάντα θαρραλέος όπως οι δυο μαθητές της Εμμαούς, να ξανά ξεκινάς τον δρόμο προς αυτή την συνάντηση, για να έχεις μια καρποφόρα ιεροσύνη, εικόνα της Εκκλησίας, Μητέρας και Δασκάλας.
Με αυτά τα αισθήματα στην καρδιά, μαζί με την πίστη η οποία με συνοδεύει πάντα στις σημαντικές στιγμές της ζωής, απευθύνομαι σε εσάς. Ανανεώνω τον χαιρετισμό μου στον Σεβασμιότατο Νικόλαο, καλό και πιστό ποιμένα. Ο χαιρετισμός μου επίσης στις οικογένειες, στους νέους, στους ασθενείς, τους γηραιότερους και στους ύστατους.
Ευλογίες στον αιδεσιμότατο νέο Πρεσβύτερο.

Mons. Hans-Peter Fisher

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Αποκαταστάθηκε ο Ναός του Αγίου Ιωσήφ στη Χίο

Το πρωί της Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου, ο Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου,  Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ, μαζί με τον Εφημέριο Χίου π. Λέοντα, επισκέφτηκαν τα

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 10 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου