«Τέσσερα ευχαριστώ» στον Πάπα Φραγκίσκο

«Τέσσερα ευχαριστώ»  στον Πάπα Φραγκίσκο


«Ευχαριστίες και προσευχή». Με αυτόν τον τρόπο η Προεδρία της Διάσκεψης των ιταλών επισκόπων απευθύνεται προς τον Πάπα Φραγκίσκο για την τέταρτη επέτειο από την εκλογή του στον ποντιφικό θρόνο.

«Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια – διαβάζουμε στο ευχητήριο μήνυμα -, όσο αφορά στο άτομό σας, αυξήθηκε συνειδητά η χριστιανική, ιερατική και επισκοπική κλήση μας».

Με την ευκαιρία της επετείου, οι ιταλοί επίσκοποι απευθύνουν «τέσσερα ευχαριστώ» προς τον Πάπα:

«Ευχαριστώ που θέσατε ως επίκεντρο της αρχιεροσύνης Σας την Ευσπλαχνία, που για εμάς συναντάται στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Ευχαριστώ για το παράδειγμά σας, πράξη απλότητας και εγγύτητας, δια μέσου του οποίου μεταδίδετε στον κόσμο την αλήθεια του ευαγγελικού μηνύματος.

Ευχαριστώ για τις ακούραστες παραινέσεις σας για να μην παρασυρόμαστε από ένα πολιτισμό αδιαφορίας και απελπισίας, αλλά για να βιώνουμε μια εγγύτητα που ζωντανεύει από την εμπιστοσύνη και την ελπίδα.

Ευχαριστώ,τέλος, την Αυτού Αγιότητά σας, για την ασταμάτητη έκκλησή σας για προσευχή, εργαλείο ευλογίας και πνευματικού οφέλους για όλους».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 6ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 17 Φεβρουαρίου 2026   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ μνήμη των 7 Αγίων Ιδρυτών των Δούλων της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας

Γύρω στο 1233, ενώ η Φλωρεντία μαστίζεται από αδελφοκτόνες συγκρούσεις, επτά έμποροι, μέλη κάποιας λαϊκής αδελφότητας ευλάβειας προς τη Θεοτόκο Μαρία, τα οποία συνδέονταν μεταξύ