«Τέσσερα ευχαριστώ» στον Πάπα Φραγκίσκο

«Τέσσερα ευχαριστώ»  στον Πάπα Φραγκίσκο


«Ευχαριστίες και προσευχή». Με αυτόν τον τρόπο η Προεδρία της Διάσκεψης των ιταλών επισκόπων απευθύνεται προς τον Πάπα Φραγκίσκο για την τέταρτη επέτειο από την εκλογή του στον ποντιφικό θρόνο.

«Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια – διαβάζουμε στο ευχητήριο μήνυμα -, όσο αφορά στο άτομό σας, αυξήθηκε συνειδητά η χριστιανική, ιερατική και επισκοπική κλήση μας».

Με την ευκαιρία της επετείου, οι ιταλοί επίσκοποι απευθύνουν «τέσσερα ευχαριστώ» προς τον Πάπα:

«Ευχαριστώ που θέσατε ως επίκεντρο της αρχιεροσύνης Σας την Ευσπλαχνία, που για εμάς συναντάται στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Ευχαριστώ για το παράδειγμά σας, πράξη απλότητας και εγγύτητας, δια μέσου του οποίου μεταδίδετε στον κόσμο την αλήθεια του ευαγγελικού μηνύματος.

Ευχαριστώ για τις ακούραστες παραινέσεις σας για να μην παρασυρόμαστε από ένα πολιτισμό αδιαφορίας και απελπισίας, αλλά για να βιώνουμε μια εγγύτητα που ζωντανεύει από την εμπιστοσύνη και την ελπίδα.

Ευχαριστώ,τέλος, την Αυτού Αγιότητά σας, για την ασταμάτητη έκκλησή σας για προσευχή, εργαλείο ευλογίας και πνευματικού οφέλους για όλους».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

21η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

  21η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ΄ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 86 [85], 1-3) Πρόσεξε, Κύριε, και εισάκουσέ με, σώσε το δούλο σου, Θεέ

Πρόγραμμα Ενοριών 20-21/8/2022

   Οικισμός Ενορία 20–21 Αυγούστου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 20.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  –

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 20ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 17 Αυγούστου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου