Σαν σήμερα 19 Μαρτίου… Εορτές και γεγονότα

Το 2013 ιστορική χαρακτηρίζεται η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου Α’.

Ιστορική χαρακτηρίζεται η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου Α’.  Είναι η πρώτη φορά μετά το Σχίσμα των δύο Εκκλησιών, τον 11ο αιώνα, που ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρίσταται στο γεγονός. Όλες οι Εκκλησίες των Ορθοδόξων χωρών είχαν στείλει αντιπροσωπείες και ευχετήριες επιστολές, ενώ την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος.
Στην Ρώμη προστέθηκαν στην Πατριαρχική αντιπροσωπεία οι Μητροπολίτες Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, Περγάμου κ. Ιωάννης και Μπουένος Αϊρες κ. Ταράσιος. Την Ελλάδα στην τελετή εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Φωτογραφία αρχείου από επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι στις 30/11/2014: Χρήστος Μπόνης

Πηγή: dogma.gr
 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου