ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ

“Η Ειρήνη μαζί σας” είναι το έμβλημα ταξιδιού του Πάπα στην Γεωργία που θα γίνει  από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου και θα φθάσει και το l’Azerbaigian. Οι δύο λέξεις παρμένες από το εικοστό κεφάλαιο  του Ευαγγελίου του Ιωάννη, αναπαράχθηκαν σε δύο γλώσσες στην λατινική και την γεωργιανή — στο χώρο της επίσκεψης.

Η επιλογή του θέματος για την ειρήνη  – εξηγεί η εφημερίδα  LOsservatore Romano – θέλει να υπογραμμίσει την σύμπτωση  του ταξιδιού του Αγίου Πατέρα με το έτος της ευσπλαχνίας και αντιπροσωπεύει ένα κάλεσμα  στην ειρήνη  του κόσμου και ιδιαίτερα της ασιατικής περιοχής. Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την αναγγελία έκανε στις 30 Ιουνίου για την επίσκεψη, υπέδειξε τους σκοπούς του ως εξής: “Από τη μια μεριά θέλουμε να αξιοποιήσουμε  τις αρχαίες χριστιανικές ρίζες που είναι παρούσες σ’ αυτές τις χώρες  — πάντοτε με ένα πνεύμα διαλόγου  με τις άλλες θρησκείες  και πολιτισμούς  — και από την άλλη να ενθαρρύνουμε ελπίδες και μονοπάτια ειρήνης”.

Στο λογότυπο για το ταξίδι του Αγίου Πατέρα στην Γεωργία απεικονίζεται  ένας σταυρός, η μορφή του οποίου υπενθυμίζει  τον παραδοσιακό σταυρό της Αγίας Χριστίνας , που υπήρξε η πιο μεγάλη ιεραπόστολος της Χώρας. Τα χρώματα κίτρινο και κόκκινο αναπολούν τα χρώματα του κρατιδίου του Βατικανού  και της Γεωργίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου