ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ

“Η Ειρήνη μαζί σας” είναι το έμβλημα ταξιδιού του Πάπα στην Γεωργία που θα γίνει  από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου και θα φθάσει και το l’Azerbaigian. Οι δύο λέξεις παρμένες από το εικοστό κεφάλαιο  του Ευαγγελίου του Ιωάννη, αναπαράχθηκαν σε δύο γλώσσες στην λατινική και την γεωργιανή — στο χώρο της επίσκεψης.

Η επιλογή του θέματος για την ειρήνη  – εξηγεί η εφημερίδα  LOsservatore Romano – θέλει να υπογραμμίσει την σύμπτωση  του ταξιδιού του Αγίου Πατέρα με το έτος της ευσπλαχνίας και αντιπροσωπεύει ένα κάλεσμα  στην ειρήνη  του κόσμου και ιδιαίτερα της ασιατικής περιοχής. Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την αναγγελία έκανε στις 30 Ιουνίου για την επίσκεψη, υπέδειξε τους σκοπούς του ως εξής: “Από τη μια μεριά θέλουμε να αξιοποιήσουμε  τις αρχαίες χριστιανικές ρίζες που είναι παρούσες σ’ αυτές τις χώρες  — πάντοτε με ένα πνεύμα διαλόγου  με τις άλλες θρησκείες  και πολιτισμούς  — και από την άλλη να ενθαρρύνουμε ελπίδες και μονοπάτια ειρήνης”.

Στο λογότυπο για το ταξίδι του Αγίου Πατέρα στην Γεωργία απεικονίζεται  ένας σταυρός, η μορφή του οποίου υπενθυμίζει  τον παραδοσιακό σταυρό της Αγίας Χριστίνας , που υπήρξε η πιο μεγάλη ιεραπόστολος της Χώρας. Τα χρώματα κίτρινο και κόκκινο αναπολούν τα χρώματα του κρατιδίου του Βατικανού  και της Γεωργίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου