Λουλούδια για χαλί

Λουλούδια για χαλί

Να γιατί αυτός ο αέρες έσπειρε τόσα που είσαι υποχρεωμένος να περνάς από πάνω τους. Διότι οφείλουν να σχηματίσουν ένα λουλουδένια χαλί  άξιο  του δικού σου και του δικού μου περάσματος. Το χαλί δεν αισθάνεται πατημένο από το πόδια σου, αλλά τιμημένο από το πέρασμά σου.

Στο καταφύγιο βρήκαμε την επιγραφή: «Όποιος αγαπά το βουνό, ας του αφήσει τα λουλούδια του». Ναι διότι το βουνό είναι ο πιο ωραίος άμβωνας  από τον οποίο  όποιος περνά ακούει κάθε λουλούδι να του λέει: “Βρίσκομαι εδώ για να σου υπενθυμίζω ότι ο Άνεμος είναι ερωτευμένος μαζί σου, που είσαι το όμορφο λουλούδι”.

Έπειτα για να λέω σε κάθε ένα που φθάνει μέχρις εδώ πάνω, ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες, ευχαριστώ τη σιωπή  που αποκτήθηκε, ευχαριστώ το ύψος  που έφθασε, που προσφέρει τη δυνατότητα να χαρείς τη μυρωδιά  ενός λουλουδιού, αισθανθείς το αληθινό και γνήσιο άρωμα και τα θαυμάσεις τα χρώματα  των λουλουδιών. Αλλά πάνω απ’ όλα να αισθανθείς  την ανάγκη να περάσεις  και να παρατηρήσεις κάθε λουλούδι του βουνού,  να αντικρίσεις τον πιο ευρύ ουρανό που περιβάλλει  και τρέφει το λουλούδι των λουλουδιών.

Γευματίζουμε και έπειτα, ακολουθώντας  το παράδειγμα των άλλων ομάδων ξαπλώσαμε στο χορτάρι. Παρατήρησα ότι ένα παιδί  που με πλησίασε σιγά-σιγά. Με το δακτυλάκι του  στα χείλη του μου έκανε νόημα  να μείνω σιωπηρός. Στάθηκε κοντά μου και μου ψιθύρισε: “Κοιτάζω την πεταλούδα που κάθισε στο μπράτσο σου”. Το ρωτώ: “Συνήθως που κάθονται οι πεταλούδες; “πάνω στα λουλούδια, μου απαντά αλλά ίσως σε πέρασε για ένα λουλούδι γίγαντα.”

Ο άνθρωπος πράγματι είναι το λουλούδι  της δημιουργίας που την στεφανώνει. Το λουλούδι πάνω στο οποίο ο ίδιος ο Θεός, σαν ερωτευμένη πεταλούδα, αναπαύτηκε. “Εσύ είσαι το πιο όμορφο λουλούδι όλης της πλάσης”. Τόσο ωραίο και μεγάλο που ο ίδιος ο Ιησούς, το λουλούδι του ουρανού, δέχτηκε να γίνει  χαλί κάτω από τα πόδια σου.

Λοιπόν σου συνιστώ αδελφέ μου, να περάσεις από τα μονοπάτια  του βουνού, να παρατηρήσεις την ομορφιά και ποικιλία των λουλουδιών που ο Θεός τοποθέτησε στο μονοπάτι σου: έφτιαξε ένα χαλί για να περάσει το πιο όμορφο λουλούδι.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

16η Κυριακή του Έτους

16η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 54[53], 6-8                         Ιδού ο Θεός με βοηθάει, και ο Κύριος είναι ο προστάτης

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 20 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου