Τα πουλιά του ουρανού

Τα πουλιά του ουρανού

Η Πρόνοια του Θεού τρέφει τα κρίνα του αγρού και κάνει να μην λείπει τίποτε απ' όλα τα πλάσματα

Περπατούσα σ' έναν δρόμο στην εξοχή. Είχε βρέξει λίγο πριν. Εδώ κι εκεί είχαν σχηματιστεί μικρές λιμνούλες νερού. Σε μιαν από αυτές έπινε ένας γάτος, που μόλις είδε να έρχεται καταπάνω του ένα κάρο, τινάχτηκε μ' ένα πήδημα για να πάει να πιεί σε μιαν άλλη λιμνούλα, στην άλλη πλευρά του χωματόδρομου. Μετά από μερικές γουλιές, αναγκάστηκε να μετακινηθεί και πάλι προς ένα διπλανό πηγαδάκι, όπου, με ηρεμία, συνέχισε να ξεδιψάει.

Λίγο πιο μπροστά, σ' εκείνη την απέραντη αγροτική έκταση, είδα να προσγειώνεται στο χωράφι ένα σμήνος πελαργών αναζητώντας τροφή. Ενοχλημένοι από το εκκωφαντικό πέρασμα ενός τρακτέρ, όλοι μαζί οι πελαργοί άνοιξαν τα φτερά τους για να πετάξουν και να κατεβούν μετά σ΄έναν κοντινό αγρό. Σε κάθε νέο θόρυβο, άρχιζαν το πέταγμα κι άλλαζαν χωράφι συνεχίζοντας να λαμβάνουν την απαραίτητη τροφή.

Μου προκαλούσε θαυμασμό να παρατηρώ ότι για τους πελαργούς ήταν αδιάφορο αυτό ή εκείνο το χωράφι, όπως για τον γάτο το ένα ή το άλλο πηγαδάκι: σ' αυτούς ενδιέφεραν μόνο το νερό και η τροφή. Είναι η Θεία Πρόνοια που ντύνει τα κρίνα του αγρού και τρέφει τα πουλιά του ουρανού που δεν σπέρνουν ούτε θερίζουν, αλλά κάνει να βρίσκουν πάντοτε εκείνο που ψάχνουν.

“Άνθρωποι ολιγόπιστοι! – μου περνάει από το μυαλό – Γιατί αγχώνεστε;”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου