“Εγώ ο ελάχιστος αδελφός σας”

Πριν από τη συνάντηση «Δίψα για ειρήνη»,  κατά την τριακονταετή επέτειο της   διαθρησκειακής σύναξης στην Ασίζη, ο Πάπας Φραγκίσκος  άφησε ένα χειρόγραφο γραπτό σημείωμα με την υπογραφή του  στο Μοναστήρι των ελασσόνων μοναχών  της Ιεράς Μονής της Ασίζης. Το αναφέρει  μια σύντομη αναφορά του εκπροσώπου  τύπου της Ιεράς Μονής  π. EnzoFortunato.

“Ζητώ από τον Κύριό μας να ευλογεί όλους τους αδελφούς αυτής της Ιεράς Μονής – γράφει ο Άγιος Πατέρας. Να σας πλημμυρίσει  από ειρήνη,  ώστε να μπορείτε να την μεταδίδετε στον καθένα μας  που είμαστε αδελφοί σας”.

Εύχομαι να διατηρήσετε την  “κοινοβιότητα” και την “ελαχιστότητα”,  έτσι θα  μπορείτε  να αυξάνετε  την κοινωνία μεταξύ των ανθρώπων  και ως ελάχιστοι  να είστε υπόδειγμα  διακονίας.  Αυτές είναι οι ευχές  του ελαχίστου αδελφού σας”, γράφει ο Ποντίφικας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου