«Τα όπλα της Σαρακοστής»

«Τα όπλα της Σαρακοστής»


Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο του λόγου που εκφώνησε ο Πάπας Φραγκίσκος χθες, 5 Μαρτίου 2017, στο τέλος της προσευχής προς την Θεοτόκο.

***

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,

Απευθύνω έναν εγκάρδιο χαιρετισμό προς τις οικογένειες, προς τις ενοριακές ομάδες, προς τους συλλόγους και προς όλους τους προσκυνητές που ήρθαν από την Ιταλία και από διάφορες χώρες. Χαιρετώ τους πιστούς από τις επισκοπές της Μαδρίτης, Córdoba και Varsavia, καθώς και εκείνους από το Belluno και Mestre. Χαιρετώ τους νέους της πρυτανείας του Baggio (Μιλάνο) και τους συμμετέχοντες στην συνάντηση που διοργανώθηκε από την Maestre Pie Filippini.

Πριν από λίγες ημέρες ξεκινήσαμε τη Σαρακοστή, η οποία είναι η πορεία του λαού του Θεού προς το Πάσχα, μια πορεία μεταστροφής, πάλης ενάντια στο κακό με όπλα την προσευχή, τη νηστεία και τα φιλανθρωπικά έργα.

Εύχομαι σε όλους η σαρακοστιανή πορεία να είναι καρποφόρα, και σας ζητώ να θυμηθείτε εμένα και τους συνεργάτες μου της Ρωμαϊκής Κουρίας στην προσευχή σας, οι οποίοι απόψε θα αρχίσουμε την εβδομάδα πνευματικών ασκήσεων. Ευχαριστώ από καρδιάς γι αυτή την προσευχή που θα κάνετε για εμάς.

Και, σας παρακαλώ, μην ξεχνάτε – μην ξεχνάτε! – τι θα συνέβαινε εάν μεταχειριζόμασταν τη Βίβλο όπως μεταχειριζόμαστε το κινητό μας τηλέφωνο. Σκεφτείτε το. Η Βίβλος πάντα μαζί μας, δίπλα μας!

Σας εύχομαι καλή Κυριακή! Καλό όρεξη και εις το επανιδείν! 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 13 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΝΤΙΑΝΟΥ

  Εξελέγη Πάπας το 230, περίοδο που ο χριστιανισμός κατόρθωσε να οργανωθεί καθώς ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος Σεβήρος ήταν αρκετά ανεκτικός με το θρησκευτικό ζήτημα. Εντούτοις,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου