ΤΑ Α.Μ.Ε.Α. ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

9

ΤΑ  Α.Μ.Ε.Α. ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Ο νέος “οδηγός” για αμεσότερη προσέγγιση της καθολικής διδασκαλίας προς τους πιστούς παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες στο Βατικανό και οπωσδήποτε θα διαβάσετε σχετικά κείμενα από περισσότερο ειδικούς. Ας μου επιτραπεί να αναφερθώ μόνο σε ένα θέμα, για τ` οποίο παλιότερα υπήρχαν αντίθετες γνώμες των θεολόγων, όμως πλέον είναι όλοι σύμφωνοι : τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν δικαίωμα για πλήρη πρόσβαση στη θεία λειτουργία και τα χριστιανικά μυστήρια Είναι “ δώρο Θεού, που ο κάθε πιστός πρέπει να τα ζεί, ακόμα και πριν τα καταλάβει”. Κανείς δεν μπορεί να τού τα αρνηθεί, αντίθετα πρέπει να επιζητείται η πρόσβαση σε αυτά ακόμα και αν υπάρχουν δυσκολίες.                              

Πληροφόρηση και φωτογραφία από καθολικό ιστότοπο Cruz

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου