Σύντομες σκέψεις

Σύντομες σκέψεις

1.- Η ευλογία των ζώων από πάπιες, χήνες, χοίρους και διάφορα άλλα ζώα,  ευλόγησε στις 17 Ιανουαρίου , εορτή του Αγ Αντωνίου του Ερημίτη, ο καρδινάλιους  Angelo Comastri, Προϊστάμενος της Βασιλικής του Αγ. Πέτρου, διατηρώντας μια  παράδοση 700 ετών.   

2.- Εβδομάδα προσευχής για την ένωση των εκκλησιών Ο Πάπας προΐστατο  στον Εσπερινό  για την 52η εβδομάδα για την ενότητα των Εκκλησιών, στον Άγιο Παύλο εκτός των τειχών στη Ρώμη.  Το θέμα εφέτος είναι από το Δευτερονόμιο. «να είστε πράγματι δίκαιοι»

«η ενότητα των Εκκλησιών, είπε ο Πάπας, είναι μια χάρη του Θεού και οφείλουμε να είμαστε διαθέσιμοι να την δεχθούμε. Και αυτό διότι πολλοί στη σημερινή κοινωνία  ζουν στη φτώχεια και είναι λίγοι εκείνοι που πλουτίζουν. Ανάμεσα στα έθνη πρέπει να υπάρχει μια  αρμονία».

Δυστυχώς, συνέχισε ο Πάπας, πολλοί έχουν έννοια μόνο το πώς θα πλουτίσουν περισσότερο 

π.α.φ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου