Σύντομες ειδήσεις

Σύντομες ειδήσεις

1.- Η τελευταία Κυριακή Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη προσεχής για τις Ιεραποστολές
Ο Πάπας μας καλεί να απαγγέλουμε το ¨Αγ. Ροδάριο για τις Ιεραποστολές και κυρίως του Ιεραποστόλους. Η Παναγία είναι υπόδειγμα ιεραποστολής. Οι χριστιανοί οφείλουν να έχουν μια ιεραποστολική νοοτροπία!!!

2.- Μια Σύνοδο για ριζική αλλαγή του «Στιλ» της ζωής μας.
Ο Πάτερ Spadaro διευθυντής της Civilita Cattolica λέει ότι μία Σύνοδος αφορά όλη την Εκκλησία. Ριζικό θέμα, η οικολογική υπεράσπιση. Ο Επίσκοπος Coter αποστολικός Βικάριος του Pando της Βολιβίας, έκανε την τελική σύνθεση των εργασιών της Συνόδου του Αμαζονίου.
Με μία λέξη: ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ . νέα πορεία για μεταστροφή, όχι μόνο μέσα στην Εκκλησία, αλλά παγκοσμίως. Η μεταστροφή που επιθυμεί η Σύνοδος, λέει ο Επίσκοπος Coter συνίσταται σε μια ριζική μεταστροφή, να αλλάξουμε τον τρόπο (τοστιλ) της ζωής μας. ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τα λάθη του απέναντι στη δημιουργία. Το τελικό κείμενο αναφέρεται στη συνειδητοποίηση μας σε μια συστηματική και ενωμένη ποιμαντορική εργασία εκ μέρος των κρατών που αποτελούν αυτή την ενότητα του Αμαζονίου. Πρέπει να δημιουργηθεί ένας διεθνής οργανισμός για την υπεράσπιση των ιθαγενών.
Στο τέλος του κειμένου, ζητούν μια επιτροπή για να μελετήσει ένα λειτουργικό «τυπικό» του Αμαζόνιου, όπως υπάρχουν στην Ανατολική Εκκλησία. και αυτό όχι μόνο στα λειτουργικά κείμενα, αλλά σε όλη τη δομή της.
Η οικολογική προστασία είναι βασική. Είναι συνέχεια της εγκυκλίου του Πάπα: ας είναι ευλογημένος.
Υπάρχει μια δραματική έκκληση για την προφύλαξη της δημιουργίας γιατί διαφορετικά επιδρά αρνητικά πάνω στους λαούς.
Επείγει η δημιουργία ενός οργανισμού για τη φύλαξη της δημιουργίας. Και αυτό με τη συνεργασία και άλλων εκκλησιαστικών επαρχιών

3.- Οι μάρτυρες της Εκκλησίας του Ιράκ
Το 2010 παραμονή των Αγ Πάντων στη Βαγδάτη 48 πιστοί δολοφονήθηκαν στη Μητρόπολη της Πόλης. Ο Luis Escalante, δηλώνει ότι αυτοί είναι η σημερινοί μάρτυρες. Στην εκκλησία βρίσκονταν πολλοί πιστοί. Από τους πρώτους που σκοτώθηκαν ήταν δύο νέοι Ιερείς και 46 πιστοί. Ο διάκονος έλεγε: στα χέρια σου Κύριε παραδίδω το πνεύμα μου. Οι τοπική έρευνα για την αγιωνυμία τελείωσε. Πρόκειται για 48 πιστούς της Βαγδάτης. Ανάμεσά τους μητέρες και πατέρες και νέοι. Είναι σε διαδικασία η αγιωνυμία και άλλων πιστών του Ιράκ. Είναι μια ελπίδα για την εκκλησία του Ιράκ.
Το αίμα των μαρτύρων είναι σπορά

Π.α.φ
   

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Ροβέρτου, Αββά

  Ο Άγιος Ροβέρτος γεννήθηκε στο Gargrave του York (Ηνωμένο Βασίλειο), προς τα τέλη του 11ου αιώνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επιστρέφοντας στην Αγγλία

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου