Αγώνας δρόμου των Αγίων: προσευχή, αλληλεγγύη και αθλητισμός

Αγώνας δρόμου των Αγίων: προσευχή, αλληλεγγύη και αθλητισμός

Η εκδήλωση έφτασε στη 12η έκδοση. Πάνω από 7 χιλιάδες συμμετέχοντες χαιρετήθηκαν από τον Άγιο Πατέρα μετά τον Άγγελο.
Ένας αγώνας που υπογραμμίζει κάθε χρόνο "μια διάσταση της λαϊκής γιορτής" και "η θρησκευτική αξία της επανάληψης της εορτής των ΑΓΊΩΝ Πάντων". Με αυτά τα λόγια ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες του Corsa dei Santi, το οποίο έφτασε στη δωδέκατη του έκδοση, η οποία έλαβε χώρα χθες το πρωί στους δρόμους της πρωτεύουσας. Ο Άγιος Πατέρας έλαβε την ευκαιρία της παρουσίας των δρομέων για να τους ευχαριστήσει και να ευχαριστήσει επίσης όσους προωθούν πρωτοβουλίες προσευχής για να γιορτάσουν του Αγίου Πάντες Αγίους και να τιμήσουν τους νεκρούς. "Αυτές οι δύο χριστιανικές διακοπές – είπε ο Ποντίφικας – μας υπενθυμίζουν τον δεσμό μεταξύ της Εκκλησίας της γης και εκείνης του ουρανού".

Στην καρδιά της Ρώμης πάνω από 7 χιλιάδες δρομείς

Ο αγώνας δρόμου, που ξεκίνησε και τερμάτισε στην Piazza Pio XII, κοντά στην Piazza San Pietro, χωρίστηκε σε δύο αγώνες των 10 χιλιομέτρων, ανταγωνιστικές και όχι, και μια τρίτη διαδρομή 3 χιλιομέτρων ανοιχτή σε όλους. Περισσότεροι από 7 χιλιάδες δρομείς αγωνίστηκαν, αριθμός που κάνει τον Αγώνα έναν από τους πιο συμμετέχοντες στην ιταλική σκηνή τζόκινγκ. Οι ανάδοχοι της διοργάνωσης ήταν η μακρόχρονη πρωταθλήτρια Fiona May, η οποία συμμετείχε στην κούρσα των 3 χλμ., Και η τραγουδίστρια Noemi. Ολόκληρη η εκδήλωση προωθήθηκε από την Missioni Don Bosco και διοργανώθηκε από την ASD Corsa dei Santi, με τη χορηγία του Ποντιφικού Συμβουλίου για τον Πολιτισμό, του Τμήματος Λαϊκών, της Οικογένειας και της Ζωής, της Περιφέρειας Lazio, της Roma Capitale, Εθνικό Γραφείο Αθλητισμού και Αναψυχής του CEI, Mediafriends, Coni και Fidal.
Ακόμα και η Athletica Vaticana τρέχει για όλους τους Αγίους

Μεταξύ των πολλών δρομέων επίσης οι ορειβάτης της Athletica Vaticana, ο επίσημος αθλητικός εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας που συνδέεται με τον Fidal. Πριν από το ξεκίνημα υπήρξε μια στιγμή αναμνήσεως στην Piazza San Pietro, με την παραπομπή της προσευχής του μαραθωνοδρόμου και την παρουσία του Massimiliano Rosolino, πρώην κολυμβητή χρυσού μετάλλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ και παγκόσμιου πρωταθλητή στη Φουκουόκα το 2001 στη μικτή ειδικότητα 200 μέτρων. Περισσότεροι από είκοσι αθλητές της αντιπροσωπευτικής ομάδας του Βατικανού, όλοι οι συμμετέχοντες στην ανταγωνιστική κούρσα, συμπεριλαμβανομένης της Sara Vargetto που αγωνίστηκε σε αναπηρική καρέκλα και της Sara Carnicelli, είναι ήδη νικήτρια του μη-ανταγωνιστικού μαραθωνίου 5 χιλιομέτρων που διεξήχθη στις 22 Σεπτεμβρίου και έφτασε έβδομη με χρόνο των 34'47 ''. Μεγάλη ώρα επίσης για τον Emiliano Morbidelli, υπάλληλο της έδρας Polidoro του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Bambino Gesù, ο οποίος έκλεισε τον αγώνα το 35'06 ''.

Αθλητισμός και αλληλεγγύη τρέχουν για τη Σιέρρα Λεόνε

Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση, την οποία προώθησε η αποστολή Don Bosco, είχε έναν συγκεκριμένο στόχο με στόχο την αλληλεγγύη. "Ενεργός στον αθλητισμό. Ενεργός στην Αλληλεγγύη" ήταν στην πραγματικότητα το σύνθημα αυτής της έκδοσης το οποίο, μέσω του αριθμού των μηνυμάτων αλληλεγγύης 45530 (που ήταν ενεργά από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 8 Νοεμβρίου), αφιερώθηκε στο να βοηθήσει τα παιδιά του δρόμου στη Σιέρα Λεόνε.

Δώστε ένα λεωφορείο για να υποστηρίξετε την παιδική ηλικία
Η πραγματικότητα των Σαλιανών, που ιδρύθηκε στην Ιταλία το 1991 για να υποστηρίξει τους ιεραποστόλους και τις ιεραποστόλους του Don Bosco σε περισσότερες από 133 χώρες, έχει παραμείνει στη Σιέρα Λεόνε για περισσότερα από είκοσι χρόνια, και προσφέρει περίθαλψη και εκπαίδευση στα παιδιά από την πρωτεύουσα Freetown. Ένα έργο που πραγματοποιείται κυρίως μέσω του λεωφορείου "Don Bosco": μια κινητή μονάδα που διέρχεται από τους δρόμους των φτωχότερων συνοικιών για τον εντοπισμό και την επαφή με τα παιδιά και τους εφήβους που ζουν στους δρόμους. Τα παιδιά πλήττονται περισσότερο από την ακραία φτώχεια της χώρας, όπου πάνω από τα μισά από τα 7 εκατομμύρια κατοίκων ζουν με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα. Αναγκασμένοι να γίνουν παιδιά στρατιώτες ή ορφανά μετά από επιδημίες Ebola, δεν έχουν δικαιώματα ούτε προστασία.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου