Συνεχίζεται η ”σφαγή” των Χριστιανών!

Συνεχίζεται η ”σφαγή” των Χριστιανών!

Συνεχίζεται.jpg

Σοκάρει η έρευνα – 4.761 σκοτώθηκαν και πάνω από 340 εκατ. υπέφεραν για την πίστη τους

ΔΙΩΓΜΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ: Πέρυσι περισσότεροι από 340 εκατομμύρια Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο παρενοχλήθηκαν και διώχθηκαν για την πίστη τους.
Από αυτούς, 4.761 άνθρωποι σκοτώθηκαν, κάτι που σημαίνει 60% περισσότερο από ένα χρόνο νωρίτερα. Τέτοια δεδομένα παρέχονται στην ετήσια έκθεσή του από τον διεθνή χριστιανικό οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων Open Doors.
Ο διεθνής φιλανθρωπικός οργανισμός Χριστιανικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων Open Doors παρουσίασε την ετήσια έκθεσή του για την καταπίεση και τη δίωξη των Χριστιανών σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την έκθεση, το 2020 ένας στους οκτώ Χριστιανούς στον κόσμο, δηλαδή πάνω από 340 εκατομμύρια άνθρωποι, υφίστατο διακρίσεις λόγω της πίστης του. Κατά το παρελθόν έτος, 4.761 Χριστιανοί πέθαναν για την πίστη τους, που είναι 60% περισσότερο από ό,τι το 2019. Επιπλέον, το 90% των θανάτων σημειώθηκαν σε αφρικανικές χώρες.
Η World Watch List περιλαμβάνει μια λίστα με 50 χώρες όπου η χριστιανική καταπίεση είναι πιο σοβαρή. Όπως σημειώνει η οργάνωση, για πρώτη φορά μόνο χώρες με «πολύ υψηλά» και «εξαιρετικά υψηλά» επίπεδα δίωξης των Χριστιανών συμπεριλήφθηκαν στην κατάταξη.
Τα τελευταία 20 χρόνια, η Βόρεια Κορέα κατατάσσεται 1η σε αυτή τη λίστα. Οι πρώτες 5 θέσεις της λίστας περιλαμβάνουν επίσης το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, τη Λιβύη και το Πακιστάν.
Μια πολύ δύσκολη κατάσταση έχει αναπτυχθεί στην Ινδία, όπου ζουν περισσότεροι από 67 εκατομμύρια Χριστιανοί. Όπως σημείωσε το Open Doors, η εθνικιστική κυβέρνηση της χώρας δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που ευνοεί την αύξηση των επιθέσεων εναντίον χριστιανών και μουσουλμάνων.
Η μεταστροφή στον Χριστιανισμό απαγορεύεται από το νόμο, όσοι μεταστραφούν διώκοτναι στην εργασία και στον τόπο κατοικίας τους, οι Χριστιανοί συχνά απομακρύνονται από τις οικογένειές τους και αντιμετωπίζουν φυλάκιση.
Η Κίνα επέστρεψε στα 20 κορυφαία για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια και κατέλαβε την 17η θέση. Οι κινεζικές αρχές, σύμφωνα με το Open Doors, έχουν αυξήσει την επιτήρηση των πιστών εγκαθιστώντας κάμερες με αναγνώριση προσώπου σε ναούς.
Η δημόσια έκφραση των χριστιανικών απόψεων μπορεί να οδηγήσει σε ανακρίσεις της αστυνομίας και ακόμη και σε φυλάκιση.
Στην Κίνα, απαγορεύεται στις ενορίες να πουλουν τη Βίβλο, αναγκάζονται να αφαιρέσουν σταυρούς από ναούς, αντικαθιστώντας τα χριστιανικά σύμβολα με εικόνες του Xi Jinping και της εθνικής σημαίας.
Επίσης, κατά τη διάρκεια του έτους, η κατάσταση στην Τουρκία έχει επιδεινωθεί απότομα, η οποία έχει μετακινηθεί στην κατάταξη από την 36η στην 25η θέση και στην Τυνησία – από την 34η έως την 26η. Η κατάταξη περιλαμβάνει επίσης συντηρητικές χριστιανικές χώρες όπως το Μεξικό και η Κολομβία. Όμως εκεί οι Χριστιανοί δεν υποφέρουν από εκπροσώπους άλλων θρησκειών, αλλά από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που αγωνίζονται συνεχώς για τον έλεγχο των εδαφών.
Σύμφωνα με την έκθεση, στο Μεξικό, οι εγκληματικές οργανώσεις βλέπουν τους πιστούς ως απειλή για τις δραστηριότητές τους, επειδή “αντιτίθενται στη διαφθορά και τη χρήση ναρκωτικών και δεν υποχωρούν στις απαιτήσεις εγκληματικών ομάδων”. Στην Κολομβία, το έγκλημα και η διαφθορά είναι επίσης έντονα.
Οι περισσότεροι Χριστιανοί πέθαναν στη Νιγηρία – 3800 άτομα. Αυτό είναι τριπλάσιο από το προηγούμενο έτος και περισσότερο από ό,τι σε όλες τις άλλες χώρες του κόσμου. Οι χριστιανοί της Νιγηρίας είναι θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων από την εξτρεμιστική ομάδα Μπόκο Χαράμ και άλλες μικρότερες ομάδες.
Η Open Doors σημειώνει ότι η πανδημία του κορανοϊού έχει καταστεί καταλύτης για την καταστολή των χριστιανών σε όλο τον κόσμο. «Πολλά άλλα δικαιώματα και ελευθερίες βασίζονται στην ελευθερία της θρησκείας. Τα αυταρχικά καθεστώτα το γνωρίζουν αυτό και χρησιμοποιούν την πανδημική κρίση για να ασκήσουν πίεση στους Χριστιανούς », δήλωσε ο David Landrem, ένας από τους ηγέτες του ιρλανδικού κομματιού της Open Doors.
Σε πολλές χώρες, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις στις οποίες οι Χριστιανοί στερήθηκαν τροφή και άλλη βοήθεια στην πανδημία, ή τους παρείχαν σε πολύ περιορισμένο ποσό. Στη Σομαλία, η εξτρεμιστική ομάδα Al-Shabaab δήλωσε ότι οι Χριστιανοί ευθύνονται για την προέλευση του COVID-19. “Οι διωκτές χρησιμοποιούν οποιοδήποτε εργαλείο για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερη βλάβη στους Χριστιανούς”, σημειώνουν οι συγγραφείς της έκθεσης.

pentapostagma.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου