ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ

Χθες το πρωί ο Πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε σε ακρόαση  στο στον Αποστολικό Οίκο, τους κυριότερους  Χριστιανούς Θρησκευτικούς Ηγέτες  του Νοτίου Σουδάν: τον Αρχιεπίσκοπο  Paulino Lukudu Loro, M.C.C.J,  το Επίσκοπο της Επισκοπικής  Εκκλησίας  Daniel Deng Bul Yak,  και τον Πρόεδρο  της Πρεσβυτεριανής Εκκλησίας Peter Gai Lual Marrow.

Όπως διευκρινίζει μία ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, η συνάντηση  έγινε στα πλαίσια των εντάσεων που διαιρούν το λαό  και καταστρέφουν την συνύπαρξη στη Χώρα. Στη διάρκεια του διαλόγου με τον Άγιο Πατέρα διαπιστώθηκε  η καλή και καρποφόρα συνεργασία  μεταξύ των χριστιανικών Εκκλησιών, που επιθυμούν να προσφέρουν  πριν απ’ όλα  την συμβολή τους  για να προωθηθεί  το κοινό καλό, να  εξασφαλίσουν το σεβασμό της προσωπικότητας του ανθρώπου, να υπερασπιστούν τους ανυπεράσπιστους   και να πραγματοποιήσουν  πρωτοβουλίες διαλόγου και συμφιλίωσης.

 

Κάτω από το φως του Έτους της Ευσπλαχνίας,  που τελεί η Καθολική Εκκλησία – συνεχίζει το ανακοινωθέν – υπογραμμίστηκε , ότι η βασική εμπειρία  της συγνώμης  και της αποδοχής του άλλου  είναι η καλύτερη οδός  για την οικοδόμηση της ειρήνης  και της ανθρώπινης  και κοινωνικής ανάπτυξης.  Ως προς αυτό, διαπιστώθηκε  ότι οι διάφορες χριστιανικές Εκκλησίες  δεσμεύονται, με πνεύμα κοινωνίας  και ενότητας, να υπηρετήσουν μαζί το λαό, προωθώντας  την κουλτούρα της συνάντησης και της συνεργασίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου