Ποιμαντική επίσκεψη στην Εκκλησία Νάξου και Πάρου

7

Ποιμαντική επίσκεψη στην Εκκλησία Νάξου και Πάρου

Ο Αρχιεπίσκοπος μας Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον π. Ριχάρδο, εφημέριο Μυκόνου και Σάμου και χρησιμοποιώντας έξη (6) διαφορετικά πλοία!!! πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη από τις 5-9 Αυγούστου 2020 στην Εκκλησία της Νάξου και της Πάρου.
Κατά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό μας Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στο Κάστρο της Νάξου.
Το Σάββατο μετέβη στο νησί της Πάρου, όπου στις 7.30 το απόγευμα τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παροικία Πάρου με την παρουσία ενοριτών και επισκεπτών του νησιού που έχουν φθάσει στο νησί από ευρωπαϊκές χώρες για καλοκαιρινή ξεκούραση.
Ο Σεβασμιότατος, στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας καλωσόρισε τον Πολωνό Ιερέα π. Marek Wysocki, ο οποίος, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ενημέρωσή μας, έφθασε στο νησί της Πάρου από την Κρήτη, όπου υπηρετούσε για πέντε χρόνια, προκειμένου να εξυπηρετήσει στην διάρκεια του καλοκαιριού τις δύο ενορίες του νησιού της Πάρου: του Αγίου Αντωνίου της Παδούης στην Παροικία και του Αγίου Γεωργίου στη Νάουσα Πάρου.
Η παρουσία του π. Marek στο νησί και στις δύο αυτές ενορίες έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και χαρά από τους ενορίτες και της κοινωνίας της Πάρου, και ελπίζουν να είναι ο πρώτος μόνιμος Καθολικός εφημέριος στο νησί.
Αυτό, όπως δήλωσε και ο Αρχιεπίσκοπος, ήταν το όνειρό του και το οποίο τώρα φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα. Ευχαρίστησε το Θεό για το δώρο αυτό αλλά και τον ίδιο τον π. Marek, ο οποίος προτίθεται να εξετάσει πολύ σοβαρά την παραμονή του στο νησί για την πνευματική εξυπηρέτηση των εκεί ενοριτών μας και πέραν της καλοκαιρινής περιόδου.
Την Κυριακή το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό μας Ναό στη Νάξου και του δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθεί τόσο με τους πιστούς της εκεί τοπικής Εκκλησίας μας όσο και με αρκετούς επισκέπτες του νησιού που έφθασαν για μερικές ημέρες σωματικής ξεκούρασης. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός και αποτελεί όμορφο παράδειγμα, ότι δεν ξεχνούν πως η πνευματική ξεκούραση εξασφαλίζεται με τη συμμετοχή μας στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.
Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος ευλόγησε το ομοίωμα «του Βρέφους Ιησού της Πράγας» το οποίο πρόσφερε στο Μητροπολιτικό μας Ναό η νεαρή οικογένεια από την Ιταλία του Paolo (υποψήφιου μόνιμου διακόνου της Εκκλησίας της Ιταλίας) και της συζύγου του Daniela, τους οποίους ευχαρίστησε τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο εφημέριος π. Γεώργιος Παλαμάρης.

8

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου