Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Καρδινάλιο Jozef De Kesel

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Καρδινάλιο Jozef De Kesel

Συνάντηση με τον Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπο Μαλινών και Βρυξελλών, Καρδινάλιο Jozef De Kesel, είχε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος το απόγευμα της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2019, ενώ παρόν στην συνάντηση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ καλό κλίμα και δόθηκε η ευκαιρία στον Παναγιώτατο να ευχαριστήσει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για την βοήθεια και την πολύ καλή συνεργασία με την Ορθόδοξη Εκκλησία του Βελγίου.

Ο Πατριάρχης υπογράμμισε την σημαντικότητα του ακαδημαϊκού διαλόγου για τις δύο Εκκλησίες, τον οποίο και ο ίδιος ενισχύει. Επίσης, αναφέρθηκε στις 10 συναντήσεις που είχαν οι ηγέτες της Πρεσβυτέρας και της Νεωτέρας Ρώμης, από την ανάρρηση του Πάπα Φραγκίσκου στον Θρόνο του, γεγονός που ενισχύει την αγαστή συμπόρευση των Εκκλησιών.

Ο Παναγιώτατος εν τέλει προσκάλεσε τον Καρδινάλιο να επισκεφτεί το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με τον Σεβασμ. Μητροπολίτην Αθηναγόραν στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: romfea.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου