Συνάντηση διαλόγου και φιλίας μεταξύ νέων μουσουλμάνων και χριστιανών στο Taizé

Συνάντηση διαλόγου και φιλίας μεταξύ νέων μουσουλμάνων και χριστιανών στο Taizé

Τρεις μέρες φιλίας για μουσουλμάνους και χριστιανούς νέους μεταξύ 18 και 35 ετών, οι οποίοι συναντώνται από σήμερα έως και την Κυριακή 25 Αυγούστου για να μιλήσουν μαζί για το έγγραφο σχετικά με την αδελφοσύνη που υπογράφηκε στο Αμπού Ντάμπι, με θέμα τη φιλοξενία και τις εμπειρίες του διαλόγου και τις υπάρχουσες φιλίες

Ένα Σαββατοκύριακο φιλίας για νέους Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, αλλά και για οποιονδήποτε, μεταξύ 18 και 35 ετών, ενδιαφέρεται να συναντηθεί και να μιλήσει. Στο Taizé, τα κορίτσια και τα αγόρια έρχονται από όλο τον κόσμο για να ζήσουν τρεις μέρες αληθινής συνάντησης.

Σκέψεις πάνω στο έγγραφο του Αμπού Ντάμπι
Το πρωί της Παρασκευής θα αφιερωθεί σε ένα κοινό προβληματισμό σχετικά με το έγγραφο για την ανθρώπινη αδελφοσύνη για την παγκόσμια ειρήνη και την κοινή συνύπαρξη, που υπεγράφη στις 4 Φεβρουαρίου 2019 από τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Μεγάλο Ιμάμ Αχμάντ Αλ-Ταγιίμ του Αλ-Αζχάρ στο Αμπού Ντάμπι. Το έγγραφο θα παρουσιαστεί από τον Imam Mohamed-Soyir Bajrafil του Παρισιού και από έναν ιερέα από τη Λυών, τον Πατέρα Christian Delorme. Στη συνέχεια, οι νέοι θα κληθούν να συζητήσουν και να μοιραστούν τις απόψεις τους. Το έγγραφο του Αμπού Ντάμπι, όπως δηλώνει ο πρόλογος, είναι «μια κοινή δήλωση καλών και πιστών συμφωνιών, που βοηθούν όσους φέρνουν στην καρδιά τους πίστη στο Θεό και πίστη στην ανθρώπινη αδελφοσύνη να συναντηθούν και να συνεργαστούν, να γίνει ένα παράδειγμα που θα οδηγήσεις τις νέες γενεές στην κουλτούρα του αμοιβαίου σεβασμού, την κατανόηση της μεγάλης θείας χάριτος που κάνει όλους τους ανθρώπους αδελφούς».

Το θέμα φιλοξενίας και διαλόγου
Το Σάββατο στο Taizé θα μιλήσουμε για τη φιλοξενία και σε αυτή την περίπτωση η συζήτηση θα προωθηθεί από προσωπικότητες διαφορετικών θρησκευτικών ομολογιών, τον Ιμάμ Μωχάμετ Μπάτσιρ Όλντ Σασ και έναν ιερέα από τη Μασσαλία, τον πατέρα Κρίστοφερ Ρούκου. Την Παρασκευή και το Σάββατο το απόγευμα ο προβληματισμός θα εστιαστεί, μέσω σεμιναρίων, σε διαφορετικές εμπειρίες διαλόγου και φιλίας που ζουν ήδη στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως το Λίβανο, τη Σενεγάλη και το Μπαγκλαντές.

Προσευχή
Οι νεαροί μουσουλμάνοι θα μπορέσουν να προσευχηθούν σε ένα δωμάτιο ειδικά διαμορφωμένο γι’ αυτούς. Θα είναι δυνατόν όλοι να συμμετάσχουν στις προσευχές των αδελφών της κοινότητας Taizé, αποτελούμενες κυρίως από διαλογικά άσματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι βιβλικοί στίχοι. Όλοι μπορούν να αισθάνονται ελεύθεροι να ψέλνουν ή όχι. Οι Χριστιανοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις προσευχές των Μουσουλμάνων.

Εβδομάδα περισυλλογής για νέους 18-35 χρόνων
Όσοι θέλουν, στο τέλος του Σαββατοκύριακου, θα μπορούν να παραμείνουν στο Taizé και να συμμετέχουν στην εβδομάδα περισυλλογής που απευθύνεται σε όλους τους νέους μεταξύ 18 και 35 ετών. Σκοπός της εβδομάδας είναι να επιτρέψει σε νέους και ενήλικες να συναντηθούν και να συζητήσουν για το μέλλον τους κάτω από το φως της πίστης. Κάθε μέρα, μετά την πρωινή προσευχή, η μέρα θα ξεκινά με μια βιβλική εισαγωγή για όλους στο Ναό. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μικρές ομάδες συζήτησης, εργαστήρια για οικονομικά, πολιτικά, καλλιτεχνικά και κοινωνικά και πνευματικά ζητήματα. Άνθρωποι που συμμετέχουν σε δραστηριότητες αλληλεγγύης, διεθνείς οργανώσεις, χριστιανικές κοινότητες, νέοι από διαφορετικές ηπείρους, αδελφοί Sant'Andrea, αδέρφια του Taizé θα προσκληθούν ως ομιλητές. Μεταξύ των καινοτομιών του 2019 υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης ενός συγκεκριμένου προγράμματος αφιερωμένου σε οικολογικά ζητήματα.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24 Απριλίου 2025  Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα  Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να