ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

“ΑΝΕΜΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 2019” ονομάζεται το εξαήμερο προσκύνημα κοντά στην αποστρατικοποιημένη περιοχή, στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας, που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες 90 νέοι / ες από 15 χώρες και 8 μοναχές, σαλεσιανές και βενεδικτίνες. Η ετήσια αυτή δράση γίνεται για 8η φορά και έχει οργανωτές την Αρχιεπισκοπή της Σεούλ, το Υπουργείο Κουλτούρας, Σπορ και Τουρισμού και το Υπουργείο Επανένωσης, Σκοπός είναι η προώθηση της Ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο και στον κόσμο.
Εκτός από περπάτημα προβλέπονται παρουσιάσεις, ομιλίες, περισυλλογές προσευχής, συζητήσεις με νέους που έχουν διαφύγει από τη Βόρεια Κορέα και μια επίσημη θεία λειτουργία την 19η Αυγούστου, με προεξάρχοντες τον Καρδινάλιο Andrew Yeom Soo-iung αρχιεπίσκοπο Σεούλ και το Σεβασμιότατο Alfred Xuereb, αποστολικό νούντσιο σε Κορέα και Μογγολία.
Κατά την τελετή έναρξης, την 16/8, ο αρχιεπίσκοπος της Σεούλ υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η ειρήνη για τη ζωή του κορεατικού λαού, Δίνοντας έμφαση στη διδασκαλία του Πάπα να συνυπάρξουμε στη Γη ως κοινό μας σπίτι, τόνισε ότι προσεύχεται ειλικρινά “ για τη συμφιλίωση με τους εαυτούς μας, τους γείτονές μας, το περιβάλλον μας και τελικά με το Θεό ”.

Πηγή : AsiaNews.it
Φωτογραφία : O Αρχιεπίσκοπος τη Σεούλ και οι νέοι.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

    

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου