Συλλυπητήρια Ενοριών Χίου και Μυτιλήνης

21

Συλλυπητήρια Ενοριών Χίου και Μυτιλήνης

Οι Ενορίες Αγ. Νικολάου Χίου και Μεταστάσεως της Θεοτόκου Μυτιλήνης ενώνονται στη χαρμολύπη της Εκκλησίας της Τήνου για την απροσδόκητη απώλεια της αδ. Θηρεσίας την ημέρα του εορτασμού των 50 χρόνων αφιερωμένης ζωής της.

Η μακαριστή αδ. Θηρεσία ήταν πολύ αγαπητή στους ενορίτες Χίου και Μυτιλήνης, τους οποίους εκείνη, μαζί με άλλους, εξυπηρέτησε με ηρωικό τρόπο σε δύσκολες εποχές για τα δύο ακριτικά νησιά. Η ανιδιοτέλεια και η ανθρωπιά της ήταν και θα είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς που την γνωρίζαμε και διακρίναμε το μεγαλείο της ψυχής της. Θα την θυμόμαστε πάντοτε για το πλούσιο πνευματικό και ιεραποστολικό της έργο, το οποίο ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια προσέφερε στις ενορίες της Επισκοπής Χίου, στα παιδιά και στους ενορίτες μας, που είχαν τόση ανάγκη από την εγγύτητα της Μητέρας Εκκλησίας.

Η απώλεια της αγνής δούλης του Θεού, της ακάματης και σεμνής νύμφης του Χριστού και της Εκκλησίας, δημιουργεί ένα μεγάλο κενό και έντονα συναισθήματα ειλικρινούς θλίψης και πόνου στην ψυχή μας. Μας παρηγορεί η βεβαιότητα ότι ο Κύριος έχει ετοιμάσει για αυτήν ένα δώμα στην ουράνια κατοικία, επιβραβεύοντάς την με τον ευαγγελικό έπαινο: “Εύγε δούλη καλή και έμπιστη! Είσελθε στη χαρά του Κυρίου σου” (Μτ 25,21). Καλό Παράδεισο, αδ. Θηρεσία.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της, στο μοναχικό Τάγμα των Ουρσουλινών Αδελφών και σε όλη την Εκκλησία Τήνου.

π.Λέων και ενορίτες Χίου και Μυτιλήνης

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου