Συλλυπητήρια Ενοριών Χίου και Μυτιλήνης

21

Συλλυπητήρια Ενοριών Χίου και Μυτιλήνης

Οι Ενορίες Αγ. Νικολάου Χίου και Μεταστάσεως της Θεοτόκου Μυτιλήνης ενώνονται στη χαρμολύπη της Εκκλησίας της Τήνου για την απροσδόκητη απώλεια της αδ. Θηρεσίας την ημέρα του εορτασμού των 50 χρόνων αφιερωμένης ζωής της.

Η μακαριστή αδ. Θηρεσία ήταν πολύ αγαπητή στους ενορίτες Χίου και Μυτιλήνης, τους οποίους εκείνη, μαζί με άλλους, εξυπηρέτησε με ηρωικό τρόπο σε δύσκολες εποχές για τα δύο ακριτικά νησιά. Η ανιδιοτέλεια και η ανθρωπιά της ήταν και θα είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς που την γνωρίζαμε και διακρίναμε το μεγαλείο της ψυχής της. Θα την θυμόμαστε πάντοτε για το πλούσιο πνευματικό και ιεραποστολικό της έργο, το οποίο ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια προσέφερε στις ενορίες της Επισκοπής Χίου, στα παιδιά και στους ενορίτες μας, που είχαν τόση ανάγκη από την εγγύτητα της Μητέρας Εκκλησίας.

Η απώλεια της αγνής δούλης του Θεού, της ακάματης και σεμνής νύμφης του Χριστού και της Εκκλησίας, δημιουργεί ένα μεγάλο κενό και έντονα συναισθήματα ειλικρινούς θλίψης και πόνου στην ψυχή μας. Μας παρηγορεί η βεβαιότητα ότι ο Κύριος έχει ετοιμάσει για αυτήν ένα δώμα στην ουράνια κατοικία, επιβραβεύοντάς την με τον ευαγγελικό έπαινο: “Εύγε δούλη καλή και έμπιστη! Είσελθε στη χαρά του Κυρίου σου” (Μτ 25,21). Καλό Παράδεισο, αδ. Θηρεσία.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της, στο μοναχικό Τάγμα των Ουρσουλινών Αδελφών και σε όλη την Εκκλησία Τήνου.

π.Λέων και ενορίτες Χίου και Μυτιλήνης

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου