Σύλληψη του π. Swamy, Ο πόνος και η αλληλεγγύη των Ιησουιτών

3

Σύλληψη του π. SwamyΟ πόνος και η αλληλεγγύη των Ιησουιτών

Ο πατέρας Stan Swamy, ένας 83χρονος Ιησουίτης, μεταφέρθηκε από την κατοικία του στο Ranchi (Jhark) και συνελήφθη. Τα νέα ανακοινώθηκαν από την ίδια την Εθνική Υπηρεσία Ερευνών (NIA), εξηγώντας ότι ο ιερέας μεταφέρθηκε στη Βομβάη για να ερωτηθούν σχετικά με τα γεγονότα της Elgar Parishad που χρονολογούνται από το 2017.

Η κατηγορία
Η NIA κατηγόρησε τον πατέρα Σταν ότι έχει δεσμούς με μαοϊκές ομάδες και ότι πυροδότησε, με τις παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πούνε στις 31 Δεκεμβρίου 2017, τη βία που ξέσπασε στη συνέχεια στα γύρω χωριά, η οποία οδήγησε σε πυρκαγιές με τις δυνάμεις Ινδική ασφάλεια, παρούσα στην περιοχή σε αντιτρομοκρατική λειτουργία. Ο ιερέας είναι ο τελευταίος από τους 16 ανθρώπους που συνελήφθησαν για τα ίδια γεγονότα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται γνωστοί υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως οι Arun Ferreira και Sudha Bharadwaj (και οι δύο δικηγόροι) και συγγραφείς Vernon Gonsalvez και Varavara Rao.
Ο Ιησουίτης, ο οποίος ανήκει στην Επαρχία της Εταιρείας του Ιησού του Jamshedpur, έχει υπηρετήσει για τα τελευταία 15 χρόνια στο Bagaicha, σε ένα Κέντρο Κοινωνικής Δράσης που διευθύνεται από την Εταιρεία, αφιερωμένο κυρίως στην προστασία της αυτόχθονης κοινότητας Adivasi. Ήδη στο παρελθόν, ο πρεσβύτερος κατηγορήθηκε για το ίδιο «έγκλημα» τόσο πολύ, ώστε το δωμάτιό του αναζητήθηκε για πρώτη φορά στις 28 Αυγούστου 2018 και για δεύτερη φορά στις 12 Ιουνίου 2019. Ο ίδιος ανακρίθηκε για περισσότερες από 15 ώρες στο τόξο 5 ημέρες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Δέσμευση στους ταπεινούς
«Ο πατέρας Σταν δήλωσε ότι πάντα σεβόταν τις επιταγές του Ινδικού Συντάγματος και ότι χρησιμοποίησε μόνο ειρηνικά μέσα για να εκφράσει τη διαφωνία του ενάντια στις αδικίες που διαπράχθηκαν εναντίον του Adivasis» διαβάζει η δήλωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της Εταιρείας. «Πάντα είπε ότι είναι κατά της κατάχρησης εξουσίας από το κράτος και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου οι οποίες, στο όνομα της αντιτρομοκρατίας, καταλαμβάνουν γη χωρίς προηγούμενη αντιπαράθεση με τις κοινότητες που ζουν εκεί. Επιπλέον, “προσθέτουν οι Ιησουίτες,” Ο ομιλητής τεκμηρίωσε και δημοσιοποίησε τα δεινά πολλών αυτόχθονων νέων που παρενοχλήθηκαν και φυλακίστηκαν για την υπεράσπιση των χώρων τους “.

Το αίτημα και η ελπίδα των συγχωνεύσεων
Τώρα ο ιερέας κρατείται σύμφωνα με το νόμο του 1967 για τις παράνομες δραστηριότητες, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται στον κατηγορούμενο να απελευθερωθεί με εγγύηση. «Καθώς οι Ιησουίτες ασχολούνται με το σχηματισμό, την εκπαίδευση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φτωχών και ευάλωτων σε όλο τον κόσμο, εκφράζουμε τη στενή μας σχέση με τον Πατέρα Σταν και άλλους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ινδία και καταδικάζουμε έντονα τη σύλληψη απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή του. Η ελπίδα είναι ότι δεν θα εκδίδονται πλέον εντάλματα σύλληψης και αυθαίρετες συλλήψεις εναντίον έντιμων και νομικών πολιτών “, καταλήγει η δήλωση.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου