Συγχαρητήριο μήνυμα του Οικ.Πατριάρχη προς τον Πάπα Φραγκίσκο για την επέτειο εκλογής

Συγχαρητήριο μήνυμα του Οικ.Πατριάρχη προς τον Πάπα Φραγκίσκο για την επέτειο εκλογής

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (13 Μαρτίου 2013) από την εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου (κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο) κι έγινε ο 266ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας. Με αφορμή την επέτειο αυτή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Φαναρίου: «Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, επί τη πέμπτη επετείω από της εκλογής της Α. Α. του Πάπα Φραγκίσκου εις τον Θρόνον της Πρεσβυτέρας Ρώμης, απέστειλε προν την Α. Αγιότητα θερμόν αδελφικόν συγχαρητήριον Μήνυμα, δι’ ου εξαίρεται το γεγονός της συμπτώσεως των βασικών προσανατολισμών της Παπωσύνης Αυτής μετά των πρωτοβουλιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου εις τα μείζονα ζητήματα της αποκαταστάσεως της διαρραγείσης ενότητος του Χριστιανικού κόσμου, της αντιμετωπίσεως της μεταναστευτικής κρίσεως, της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της αναχαιτίσεως του φονταμενταλισμού.

Εν τω σεπτώ Πατριαρχικώ Μηνύματι υπομιμνήσκονται αι πραγματοποιηθείσαι επαφαί μεταξύ των δύο εκκλησιαστικών ηγετών κατά μεν το έτος 2014 εν Ιεροσολύμοις, επί τη συμπληρώσει 50ετίας από της ιστορικής συναντήσεως εις τους Αγίους Τόπους των Προκατόχων Αυτών αοιδίμων Πάπα Παύλου ΣΤ’ και Πατριάρχου Αθηναγόρου, κατά δε το έτος 2016 εν τη νήσω Λέσβω, προς αφύπνισιν της Διεθνούς Κοινότητος αναφορικώς προς την μεταναστευτικήν τραγωδίαν εις το Αιγαίον πέλαγος και την ευρυτέραν περιοχήν.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου