ΟΛΟΚΛΗΡΩNONΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩNONΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ  ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώνονται οι τετραήμερες πνευματικές ασκήσεις του Ιερού Κλήρου της Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου , της Επισκοπής Σύρου, Επισκοπής Κρήτης και Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου.

Η πνευματική περισυλλογή έγινε στο Ξενοδοχείο ΑΛΚΥΩΝ στο Μέγα Γιαλό Σύρου και συμμετείχαν 26 ιερείς και οι δύο Επίσκοποι.

Τις πνευματικές ασκήσεις καθοδήγησε ο Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Μητροπολίτης Ιονίων Νήσων και Αποστολικός Τοποτηρητής του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, Σεβασμιότατος π. Ιωάννης Σπιτέρης.

Ο Σεβασμιότατος Ιωάννης είναι γνωστός τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για τη θεολογική του κατάρτιση και ότι δίδαξε σε Ποντιφικά Πανεπιστήμια της Ρώμης. Είναι έμπειρος στη καθοδήγηση πνευματικών ασκήσεων και συχνά λαβαίνει προσκλήσεις να καθοδηγήσει πνευματικές ασκήσεις εφημεριακού κλήρου και γυναικείων και ανδρικών μοναχών ταγμάτων.

Η πνευματικότητα και η αρτιότητά του στη θεολογία και ιδιαίτερα η ειδικότητά του στην θεολογία της Αγίας Τριάδας μας καθήλωσε τις ήμερες αυτές και τον ευγνωμονούμε για τον πολύτιμο θεολογικό και πνευματικό θησαυρό που μας ανακάλυψε.

Απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την σωστή επιλογή που κάναμε καλώντας τον να μας καθοδηγήσει κατά τις φετινές  πνευματικές ασκήσεως.

Του ευχόμαστε να συνεχίζει να προσφέρει και αυτή την πολύτιμη υπηρεσία στην Εκκλησία, διότι πείθει τόσο με την απλότητα της ζωής του όσο και με τον πλούτο της άρτιας θεολογικής κατάρτισης του.

Τον ευχαριστούμε.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου