Πέντε χρόνια Ποντίφικας: «στην καρδιά του Ευαγγελίου»

Πέντε χρόνια Ποντίφικας:  «στην καρδιά του Ευαγγελίου»

Ο Πάπας Φραγκίσκος «μας ζητά να φτάσουμε στην καρδιά του Ευαγγελίου», δηλώνει ο Σεβασμιότατος Semeraro, επίσκοπος του Albano και γραμματέας του Συμβουλίου των Καρδιναλίων (C9), σε μια συνέντευξή του στα μέσα επικοινωνίας του Βατικανού για την πέμπτη επέτειο από την εκλογή του αργεντινού Πάπα, 13 Μαρτίου 2018. Αναφέρεται στη μεταρρύθμιση της Κουρίας, η οποία «ήδη εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό».

Για τον Σεβασμιότατο Marcello Semeraro, μια από τις σημαντικές συνεισφορές αυτού του Ποντίφικα «είναι η επιστροφή στην απαιτητική, ναι, κουραστική, ναι, αλλά και χαρούμενη φύση της χριστιανικής ζωής»: «ο Πάπας μας ζητά να φτάσουμε στην καρδιά του χριστιανισμού, στην καρδιά της χριστιανικής πίστης και μίλησε για την ευσπλαχνία ως καρδιά του Ευαγγελίου».

Για να φτάσουμε στην καρδιά, προσθέτει, πρέπει επίσης να βρούμε «τον ενθουσιασμό, τη χαρά, αυτή τη χαρά που ο Πάπας συνδέει με τη συνάντηση με τον Χριστό… και μας τη δείχνει με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικευμένων χειρονομιών ευσπλαχνίας που κάνει,κατά τις επισκέψεις του σε ορισμένες κοινότητες.

Τι ακούει ο Πάπας Φραγκίσκος από την περιφέρεια; «Αμέσως μου απάντησε, χωρίς δισταγμό: ένα μέρος από όπου καταλαβαίνουμε, μια διαφορετική άποψη για την πραγματικότητα» λέει εμπιστευτικά ο Σεβασμιότατος Semeraro.

Αναφέρεται στη μεταρρύθμιση της ρωμαϊκής Κουρίας, ένα από τα καθήκοντα του Συμβουλίου των Καρδιναλίων: Αυτή «έχει ήδη εφαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό». «Ορισμένες πραγματικότητες έχουν ήδη εφαρμοστεί» και βρίσκονται «υπό παρακολούθηση» για «να δούμε αν η πορεία ή τα προτεινόμενα βήματα λειτουργούν». Έτσι η C9 πρόσφατα άκουσε και συναντήθηκε με τους αρχηγούς των δύο μεγάλων Ρωμαϊκών Συνόδων – για τους λαϊκούς, την οικογένεια και τη ζωή, καθώς και την υπηρεσία της πλήρους ανθρώπινης ανάπτυξης – για «να αξιολογήσουμε την πορεία που έχει διανυθεί» και να μελετήσουμε «πιθανές προσαρμογές ή βελτιώσεις».

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου