Πολιτικές ενώσεις για ομοφυλόφιλα ζευγάρια, Suetta: “Δεν υπάρχει καμιά αλλαγή. Ο Πάπας μίλησε μόνο για δικαιώματα “

4

Πολιτικές ενώσεις για ομοφυλόφιλα ζευγάρια, Suetta: “Δεν υπάρχει καμιά αλλαγή. Ο Πάπας μίλησε μόνο για δικαιώματα “

Ο επίσκοπος της Ventimiglia-Sanremo σε μία συνέντευξη στην εφημερίδα LA STAMPA δήλωσε: τα λόγια του Πάπα, για τις πολιτικές συμβιώσεις των ομοφυλοφίλων, πρέπει αφορούν “μόνο την εγγύηση των ατομικών δικαιωμάτων” Δεν υπάρχει καμία σκέψη του Πάπα για «επανάσταση στην έννοια της οικογένειας και ιδιαίτερα του χριστιανικού Μυστηρίου του Γάμου», ούτε τώρα ούτε προβλέπεται στον ορίζοντα.

Τι πιστεύετε για τις δηλώσεις του Πάπα στο ντοκιμαντέρ «Francesco»;
«Νομίζω ότι υπάρχει διάθεση από ορισμένους να τις πάνε πιο πέρα από αυτό που πραγματικά εννοούν οι ίδιες οι δηλώσεις. Το μοντάζ συγκεντρώνει απαντήσεις σε διαφορετικές ερωτήσεις. Στο πρώτο μέρος αναφέρεται στο δικαίωμα των ομοφυλοφιλικών νέων να υποδεχτούν και να ζήσουν σε μια οικογένεια. Έννοια σε πλήρη αρμονία με την παραδοσιακή διδασκαλία της Εκκλησίας που επιβεβαιώνεται και στην Εγκύκλιο Amoris Laetitia: “Κάθε άτομο, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, πρέπει να γίνεται σεβαστό και να προστατεύεται η αξιοπρέπεια του. Να γίνεται δεκτό με σεβασμό και να αποφεύγεται κάθε ένδειξη αδικαιολόγητης διάκρισης” “.

Τι γίνεται με τις πολιτικές σιμβιώσεις;
“Αυτό δεν είναι κάτι που αλλάζει, καθώς ο Πάπας επιβεβαίωσε πάντοτε τη διδασκαλία της Επίσημης Διδασκαλίας της Εκκλησίας. Ο Φραγκίσκος γνωρίζει την παγκόσμια κατάσταση στο φάσμα των διαφορετικών νομοθετικών συστημάτων του και, κατά τη γνώμη μου, τα λόγια του πρέπει να γίνουν κατανοητά με την έννοια της εγγύησης των ατομικών δικαιωμάτων και όχι στην επιθυμία να φέρει επανάσταση στην έννοια της οικογένειας ή της ανθρώπινης σεξουαλικότητας ».

Πιστεύετε λοιπόν ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να διευκρινιστεί;
«Δεν πρέπει να εκμεταλλευτούμε ούτε να παρερμηνεύσουμε τα λόγια του Πάπα με σκοπό να μεταδώσουμε ένα παραμορφωμένο μήνυμα, σε μια προοπτική σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει πλέον άνδρας ή γυναίκα ή μια παραδοσιακή οικογένεια, αλλά όλοι βρίσκονται στο έλεος των επιθυμιών και των παρορμήσεων τους. Η αυταπάτη της παντοδυναμίας, μας κάνει να πιστεύουμε ότι είμαστε κυρίαρχοι των ίδιων των θεμελίων της φύσης: της γέννησης, του θανάτου και της ίδιας της σεξουαλικότητας. Η υπερηφάνεια της σύγχρονης σκέψης όχι μόνο προσποιείται ότι μπορεί να ζει χωρίς τον Θεό, αλλά θέλει να προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να κάμψει τη Διδασκαλία της Εκκλησία».

Αλλά η Εκκλησία, για να συμβαδίζει με την εποχή, δεν θα πρέπει να διευκολύνει κάποιες δυσκαμψίες;
“Η Εκκλησία διδάσκει στον άνθρωπο την αλήθεια για τον εαυτό της και ότι η αλήθεια για την οικογένεια είναι χαραγμένη στα ενδότερα του ανθρώπου και καμία δημοσιογραφική σκοπιμότητα δεν μπορεί να την αμφισβητήσει”.

Υπάρχει θέση στην Εκκλησία για ομοφυλόφιλους;
“Υπάρχει θέση για όλους και η αποστολή της είναι να αναγγείλει τα καλά νέα της σωτηρίας σε όλους, έχοντας επίγνωση και σεβασμό της ανθρώπινης ελευθερίας, η οποία, ενώπιον του Ευαγγελίου, μπορεί επίσης να αντισταθεί και να αρνηθεί.”

Τι σημαίνει αυτό;
«Παραθέτω την απάντηση της Αγίας Βερναδέτης σε όσους αντιτάχθηκαν σ’ αυτήν, λέγοντας ότι ήθελε να επιβάλει την προσωπική της μαρτυρία για το γεγονός ότι της εμφανίστηκε στη Λούρδη η Παναγία: «Η Παναγία δεν μου είπε να σας πείσω, αλλά μόνο να σας πω». Το ομοφυλόφιλο άτομο γνωρίζει ότι στην Εκκλησία βρίσκει αποδοχή, σεβασμό και συγκεκριμένη πρόταση αλήθειας και ελευθερίας».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου