Στον Ενοριακό Ναό της Μυτιλήνης

Στον Ενοριακό Ναό της Μυτιλήνης

Την Τετάρτη το απόγευμα τελέστηκε στον Ενοριακό ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο π. Νικόλαο και  συλλειτούργησαν ο Γενικός Βικάριος της Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου π. Ριχάρδος, ο εφημέριος  π. Λέων και ο Ιερομόναχος Ιησουίτης π. Tonny,  ο οποίος προσφέρει υπηρεσίες στους μετανάστες και πρόσφυγες της Λέσβου και τον τελευταίο καιρό και στο νησί της Σάμου. Δυστυχώς η πολύτιμη παρουσία του στα δύο αυτά νησιά θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου 2019.

Αυτή τη φορά  διαπιστώσαμε ότι αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες της Λέσβου έχουν μοιραστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Συναντήσαμε όμως νέα άτομα και  μεταξύ αυτών τον νεαρό Ισραήλ από το Κονγκό,  ο οποίος είναι μουσικός και παίζει κιθάρα.  Με το μουσικό αυτό όργανο βοηθά τους συναδέλφους  του να εξασφαλίζουν την ψαλμωδία στα ασματικά μέρη της Θείας  Λειτουργίας.

Ο Ισραήλ βρίσκεται στη Λέσβο από ένα χρόνο και σπουδάζει σε ελληνικό ΕΠΑΛ, μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά και είναι ένα καινούριο δώρο που ο Κύριος έστειλε στην Ενορίας μας της Λέσβου.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 9–10.12.2023

Οικισμός Ενορία  9-10 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου