Νεαρή προσφυγοπούλα στη Λέσβο: Το μέλλον μας είναι στα χέρια του Πάπα.

Νεαρή προσφυγοπούλα  στη Λέσβο: Το μέλλον μας είναι στα χέρια του Πάπα.

Μετά την επίσκεψη του υπεύθυνου του Αποστολικού Γραφείου για την αγαθοεργία, Καρδιναλίου Krajewski, στα δύο κέντρα προσφύγων στη Λέσβο.  Οι  θεσμοί της Εκκλησίας της Ρώμης που είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη  και επικοινωνία  της Αγίας Έδρας επαναλαμβάνουν το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στους μετανάστες: «δεν είσαι μόνος». Ο πρόεδρος του Comece, ο αρχιεπίσκοπος Hollerich: είναι καιρός για "ενεργό φιλανθρωπικό έργο" για την ΕΕ, ανοίγοντας ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Μια νεαρή αυγανή πρόσφυγας εγκαινιάζει αίτημα για βοήθεια από τον Πάπα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αγκάλιασε τους μετανάστες των καταυλισμών προσφύγων Λέσβου πριν από τρία χρόνια, στις 16 Απριλίου 2016, αλλά «παρέμεινε» μαζί τους. Αυτό εξήγησε ο καρδινάλιος Κόνραντ Κράιιεφσκι, ένας αποστολικός στρατιωτικός, ο οποίος από τις 8 έως τις 10 Μαΐου, για λογαριασμό του Πάπα, επισκέφθηκε τους ίδιους μετανάστες που κάηκαν λίγο έξω από τη Μυτιλήνη, την πρωτεύουσα του ελληνικού νησιού, ακριβώς μπροστά από την Τουρκία: από 60 έως 70 χιλιάδες επισκευασμένους στην Ελλάδα. Πίσω από αυτούς, έχουν πολέμους, βία, πείνα. Σε αυτούς ο Πάπας άφησε ένα μήνυμα: "δεν είσαι μόνος", "μην χάνεις ελπίδα". Τώρα το τμήμα για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες του Τμήματος για την υπηρεσία της ολοκληρωμένης ανθρώπινης ανάπτυξης, το οποίο διοργάνωσε την αποστολή του Καρδιναλίου με την Κοινότητα του Sant Egidio. Ο Kajewski στη Λέσβο και το Τμήμα Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας επανέλαβαν το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου, επειδή οι συνθήκες διαβίωσης εξακολουθούν να είναι επισφαλείς και εξαιρετικά δύσκολες στα στρατόπεδα.

Η αντιπροσωπεία: φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης στη Λέσβο, με τον Καρδινάλιο Κραζεύσκι, τον Αρχιεπίσκοπο Jean-Claude Hollerich, πρόεδρο της Συμβουλίου των Συνόδων της Ιεραρχίας της Ευρώπης, COMECE, και το Σεβασμιότατο π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο, Αρχιεπίσκοπο των Καθολικών Αθηνών. "Αν η Ευρώπη εξακολουθεί να θέλει να χρησιμοποιήσει το επίθετο« Χριστιανός », τώρα υπάρχει η ευκαιρία να το  αποδείξουμε με ενεργό φιλανθρωπικό ίδρυμα», λέει ο πρόεδρος της Comece, επαναλαμβάνοντας την πρόταση του Καρδιναλίου: άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων » όλες τις χώρες "της παλαιάς ηπείρου. Μόνο με αυτό τον τρόπο, προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστιανός, μπορούν τα ευρωπαϊκά κράτη να αισθάνονται "πραγματικά αλληλέγγυα"

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου