Στο Βατικανό πνευματικές ασκήσεις των ηγετών του Νοτίου Σουδάν

Στο Βατικανό πνευματικές ασκήσεις των ηγετών του Νοτίου Σουδάν

Χθες και σήμερα 10 και 11 Απριλίου 2019, πραγματοποιούνται  στο Βατικανό στο Domus Sanctae Marthae, οι πνευματικές ασκήσεις με τη συμμετοχή των ανώτατων πολιτικών και εκκλησιαστικών αρχών του Νοτίου Σουδάν. Η ομιλία του Πάπα έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε την πρόταση που υπεβλήθη από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, την αυτού αγιότητα Justin Welby, να οργανωθούν πνευματικές ασκήσεις στο Βατικανό, στο Domus Sanctae Marthae, στις 10 και 11 Απριλίου, με τη συμμετοχή των ανώτατων πολιτικών και εκκλησιαστικών αρχών του Νοτίου Σουδάν. Αυτά ανέφερε με μια δήλωσή του, ο προσωρινός διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Alessandro Gisotti, ο οποίος ήδη την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει την πιθανότητα αυτού του γεγονότος στο Βατικανό.

Οι πολιτικοί και εκκλησιαστικοί συμμετέχοντες

Από μέρους των πολιτικών αρχών, – μας γνωρίζει ο Gisotti –  θα λάβουν μέρος στο γεγονός τα μέλη της Προεδρίας της Δημοκρατίας του Νοτίου Σουδάν, που σύμφωνα με την Revitalised Agreement on the Resolution of Conflict in South Sudan θα αναλάβουν υψηλές εθνικές ευθύνες στις 12 Μαΐου: ο Salva Kiir Mayardit, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς και τέσσερις από τους πέντε αντιπροέδρους που έχουν ορισθεί: Riek Machar Teny Dhurgon, James Wani Igga, Taban Deng Gai και Rebecca Nyandeng De Mabior. Από την πλευρά των εκκλησιαστικών αρχών της χώρας, στις ασκήσεις θα λάβουν μέρος τα οκτώ μέλη του Συμβουλίου των Εκκλησιών του Νοτίου Σουδάν. Οι ιεράρχες που θα λάβουν μέρος στις ασκήσεις θα είναι ο σεβασμιότατος John Baptist Odama, ο αρχιεπίσκοπος του Gulu (Ουγκάντα) και ο πατέρας Agbonkhianmeghe Orobator, πρόεδρος της Διάσκεψης των Ανώτερων Ηγουμένων της Αφρικής και της Μαδαγασκάρης.

Προσευχή, προβληματισμός και συμφιλίωση

Αυτό το γεγονός, οικουμενικό και διπλωματικό ταυτόχρονα, διοργανώθηκε μετά από κοινή συμφωνία μεταξύ της Γραμματείας του Κράτους και του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι, με σκοπό να προσφέρει από μέρους της Εκκλησίας, μια επωφελής ευκαιρία για προβληματισμό και προσευχή, καθώς και για συνάντηση και συμφιλίωση, με πνεύμα σεβασμού και εμπιστοσύνης, προς εκείνους που αυτή τη στιγμή έχουν αναλάβει την αποστολή και την ευθύνη να εργαστούν για ένα μέλλον ειρηνικό και ευημερές για τον λαό του Νοτίου Σουδάν.

Η ομιλία του Πάπα

Η καταληκτική στιγμή των ασκήσεων θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 11, όταν στις 17:00 η ώρα, ο Άγιος Πατέρας θα αναφωνήσει την ομιλία του. Στη συνέχεια, προς τους συμμετέχοντες στις ασκήσεις θα δοθεί μια Βίβλος υπογεγραμμένη από τον Πάπα Φραγκίσκο, από την Αυτού Αγιότητα  Justin Welby, αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι και από τον σεβαστό John Chalmers, πρώην συντονιστή της Πρεσβυτεριανής Εκκλησίας της Σκωτίας,  με το μήνυμα «Αναζήτησε αυτό που ενώνει. Ξεπέρασε αυτό που χωρίζει». Τέλος, θα δοθεί η ευλογία. στους ηγέτες του Νοτίου Σουδάν οι οποίοι θα αναλάβουν κοινή δέσμευση για την ειρήνη.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Κονγκό – Κινσάσα και στο Νότιο Σουδάν

Το «προσκύνημα ειρήνης» όπως είχε χαρακτηρισθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα το ταξίδι του στο Congo R.D. και στο Νότιο Σουδάν, ολοκληρώθηκε. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 14-23) Κάλεσε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου