Στο Ιατρείο «Λουκά του αγαπητού»

Στο Ιατρείο «Λουκά του αγαπητού»

Το Ευαγγέλιο που οφείλουμε στον Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά είναι το τρίτο στη σειρά. Ο Λουκάς ήταν εβραίος με λατινικό όνομα. Υπήρξε μαθητής και συνοδοιπόρος με τον Απόστολο Παύλο. Από τα δυο του βιβλία (εκτός από το Ευαγγέλιο συνέγραψε και τις Πράξεις των Αποστόλων, που είναι η συνέχεια του Ευαγγελίου και η πρώτη Ιστορία της Εκκλησίας) συμπεραίνουμε την πολύ καλή μόρφωσή του, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τον Απ. Παύλο ο οποίος μας πληροφορεί ότι ο Λουκάς ήταν γιατρός (Κολ 4,13).

Οι ιατρικές γνώσεις του Λουκά φάνηκαν χρήσιμες όχι μόνο στον Παύλο (που ήταν ασθενικός), αλλά και σε μας, αφού στο Ευαγγέλιό του εμφανίζει τον Ιησού ως τον «μεγάλο γιατρό ψυχών και σωμάτων». Μπορούμε να γνωρίσουμε τη θεραπευτική δύναμη των λόγων και των ενεργειών του Ιησού και εμείς οι ίδιοι, φέτος, που η Εκκλησία μας δίνει τη δυνατότητα να μελετούμε το Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο κάθε Κυριακή.

Προτρέπουμε τον κάθε χριστιανό να παίρνει το Ευαγγέλιο στα χέρια του, να διαβάζει και να μελετά την ευαγγελική περικοπή και εκτός της Θ. Λειτουργίας. Ας προσπαθήσει να διακρίνει σε κάθε απόσπασμα τη θεραπευτική δύναμη του λόγου του Κυρίου. Ο Λουκάς ξέρει πολύ καλά να μοιράζει αυτόν τον λόγο σαν ένα φάρμακο για τις πνευματικές και σωματικές αρρώστιες που μας ταλαιπωρούν.

Δείξτε εμπιστοσύνη στον θεραπευτικό λόγο του Κυρίου, που έφτασε σε εμάς μέσω του Λουκά, «του ιατρού του αγαπητού»!

Πηγή: Sannicolo.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου