Το κάλεσμα του ραβίνου Kraselnik προς τους νέους της ΠΗΝ του Παναμά

Το κάλεσμα του ραβίνου Kraselnik προς τους νέους της ΠΗΝ του Παναμά

Πενήντα προσκυνητές νέοι θα είναι φιλοξενούμενοι  σε μία παναμαϊκή συναγωγή. Ο ραβίνος Kraselnik: "Σίγουρα θα είναι μια όμορφη ιστορία να διηγηθεί κάποιος”.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Νεολαίας έχει επίσης τη διαθρησκευτική της πλευρά. Εμφάνιση που έχει προφίλ με τη διαθεσιμότητα του ραβίνου Gustavo Kraselnik, της Εβραϊκής Συνόδου Kol Shearith, να καλωσορίσει 50 νέους που θα συμμετάσχουν  στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στον Παναμά από  22 – 27 Ιανουαρίου 2019.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα αμερικανική Καθολική Crux, Kraselnik, είπε ότι η συναγωγή έχει μια μακρά ιστορία συνεργασίας με τον  Καθολικό πληθυσμό της πόλης και ότι η κύρια προτεραιότητα της είναι να προσφέρει φιλοξενία,  με την ελπίδα της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ της  Εβραϊκής κοινότητας και νέων  επισκεπτών. Στη σελίδα του δικτυακού τόπου της Συνόδου, ο ραβίνος έγραψε αυτό στις 4 Ιανουαρίου:

«Αν και αυτό είναι κυρίως μια γιορτή για το Καθολικό ποίμνιο, επειδή  η δική μας είναι μια χώρα της οποίας η πλειοψηφία πρεσβεύουν αυτή την πίστη, τον ενθουσιασμό που γίνεται αισθητός σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας είναι κατανοητός Επιπλέον, η παρουσία του Πάπα -. Με το αξίωμα που κατέχει στην Εκκλησία και την αναγνώριση του  ως σημαντικός άνθρωπος  στην παγκόσμια σκηνή -.. δίνει μία ιδιαίτερη νότα στην παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας που με κάποιο τρόπο μέσα από όλους μας. Αποφασίσαμε στην KSI επειδή, κατά κάποιο τρόπο,  αφορά όλους μας, να φιλοξενήσουμε  50 προσκυνητές. Είναι  ένας από τους τρόπους που βρίσκουμε για να συμβάλλουμε  με μικρό μας κόκκο  άμμου στην επιτυχία της και να αποδείξουμε τις άριστες σχέσεις που έχουμε με την Εκκλησία και γενικά με τους υπευθύνους της, αλλά ιδιαίτερα με τους φίλους μας της ενορίας του Αγίου του  Λουκά, εδώ στην ανατολική ακτή.  Έχουμε δει την μεγάλη προετοιμασία που γίνεται σε όλη τη Χώρα μας και την πολλή αγάπη με την οποία προετοιμάζεται αυτό το ιστορικό γεγονός και είμαι πολύ περήφανος  που ως Σύνοδος θα καλωσορίζουμε αυτούς τους νέους. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον: νέοι καθολικοί φιλοξενούμενης μιας συναγωγής. Χωρίς αμφιβολία, θα είναι μια όμορφη ιστορία που θα διηγούμαι. שבתשלום (Shabbat Shalom)"

Ο Kraselnik, ο οποίος έχει ήδη συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη για δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τόνισε, επίσης, ότι ο Πάπας «είναι σε θέση να εμβαθύνει σχέσεων μεταξύ της Χριστιανικής και  Εβραϊκής πίστης.» Η Αρχιεπισκοπή του Παναμά ευχαρίστησε το ραβίνο Kraselnik  και την κοινότητα KSI με ένα tweet στην επίσημη ιστοσελίδα της.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου