ΣΤΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΣΤΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Χθες Σάββατο  19 Οκτωβρίου 2019 και σήμερα πραγματοποιείται στο νησί της Τήνου το 11ο Συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων

Στον αγιασμό και στην εναρκτήρια συνεδρίαση έλαβε μέρος και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπός μας π. Νικόλαος, ο οποίος κληθείς έκανε τον παρακάτω χαιρετισμό:

Σεβασμιότατε Αδελφέ,

Κυρίες και κύριοι,

Θέλω κατ’ αρχάς να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου  Τήνου, όπως και όλους τους Προέδρους των όμορων Συλλόγων των Κυκλάδων που συναίνεσαν να πραγματοποιηθεί το 11ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων  στο ευλογημένο νησί  της Τήνου.

Μέσα από το Πρόγραμμα του Συνεδρίου διαπιστώνουμε πως τα θέματα που έχουν επιλεγεί να παρουσιαστούν από τους εκλεκτούς εισηγητές  και εισηγήτριες είναι  επίκαιρα και αγκαλιάζουν ένα μεγάλο φάσμα της εργατικής απασχόλησης που σίγουρα θα βοηθήσουν όσους  ασχολούνται με τον ευρύτερο τομέα του εμπορίου.

Για την Καθολική Εκκλησία ο άνθρωπος, με την εργασία των χεριών του,  συμβάλλει ασταμάτητα στη συνέχιση της δημιουργίας. Με τον τρόπο αυτό η πρόοδος στην παραγωγή  καθιστά την οικονομία  αποτελεσματικό μέσοπου μπορεί να ικανοποιήσει  καλύτερα, σωστά και δίκαια  τις υλικές ανάγκες κάθε ανθρώπου.

Το εμπόριο δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός αλλά μέσον για να εξυπηρετηθεί ο άνθρωπος.

Η αξία της εργασίας είναι πολύ μεγάλη, εφόσον  ο ίδιος ο Θεός που έγινε και άνθρωπος, στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού δέχτηκε,να ονομαστεί «υιός ενός απλού και τίμιου ξυλουργού».

Ο άνθρωπος εκτελώντας πιστά  και τίμια την εργασία του και οργανώνοντας συλλόγους συνεργασίας εξασκεί την αγάπη και την αλληλεγγύη και ταυτόχρονα στηρίζει τους πιο μικρούς και αδύναμους συνανθρώπους του. Χρησιμοποιώντας δε με σεβασμό το Ευαγγελικό πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης μετατρέπει τη δουλειά σε ευλογημένη εργασία.

Ο Δημιουργός Θεός μέσα στην πρόνοιά του παρέδωσε στον άνθρωπο τη γη  και τα αγαθά της για να τα φροντίζει μοιράζοντάς τα με ισότητα και δικαιοσύνη σε κάθε συνάνθρωπό του. Όμως του έδωσε και την εντολή να εργάζεται έξι ημέρες και την έβδομη να αναπαύεται. Να  αγιάζει την ημέρα του Κυρίου, διότι η Κυριακή είναι η ημέρα του Κυρίου και όχι η ημέρα του εμπορίου.

 

Καλή επιτυχία στο 11ο Συνέδριό σας

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Ροβέρτου, Αββά

  Ο Άγιος Ροβέρτος γεννήθηκε στο Gargrave του York (Ηνωμένο Βασίλειο), προς τα τέλη του 11ου αιώνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επιστρέφοντας στην Αγγλία

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου