ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜHΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΥΡΣΟΥΛΑΣ

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ
ΤΗΣ ΜΝΗΜHΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΥΡΣΟΥΛΑΣ 

Hμοναχική κοινότητα των Ουρσουλινών Αδελφών της Τήνου πανηγύρισε τη μνήμη της Αγίας Ούρσουλας και των συντροφισσών της το απόγευμα της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2019.

Η παρουσία των ευλαβών και φίλων των αδελφών ήταν εντυπωσιακή και έφθασαν και από την πόλη αλλά και από τα χωριά για να ευχαριστήσουν το Θεό για όσα μεγαλεία έκανε και κάνει ο Θεός στην τοπική μας Εκκλησία, μέσω του Μοναχικού Τάγματος των Ουρσουλινών Αδελφών που για αιώνες εργάστηκαν τόσο στο νησί της Νάξου όσο και στο νησί της Τήνου, όπου και ακόμη εργάζεται με όλες της τις δυνάμεις και τα χαρίσματα της η μοναδική αδελφή Θηρεσία.
Πριν από την έναρξη της Θείας Λειτουργίας η αδελφή Θηρεσία έκανε μία εισήγηση για την όλη ιεροτελεστία, όπως επίσης και η κυρία Άννα Μαρία Δασύρα και βοήθησε όλους τους παρόντες να μπουν στο πνεύμα της γιορτής και του Μυστηρίου της Ευχαριστίας.

Τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο π. Νικόλαο και μαζί του συλλειτούργησαν: ο Γενικός Βικάριος π. Φραγκίσκος Βιδάλης, ο εφημέριος της Χώρας π. Μάρκος Φώσκολος, ο εφημέριος της ποιμαντικής ενότητας Κώμης π. Μάρκος Βιδάλης, ο εφημέριος ποιμαντικής ενότητας Στενής π. Φερνάνδος  Bravoκαι ο Εφημέριος Νάξου και Πάρου π.  Γεώργιος Παλαμάρης.

To Παρεκκλήσιο της κοινότητας των Αδελφών αποδείχτηκε και πάλι μικρό για να χωρέσει τους πολυάριθμους ευλαβείς της αγίας Ούρσουλας και φίλες και ευλαβείς της Αγίας Άγγελας αλλά και ο χώρος έξω από αυτό ήταν πλήρης φιλέορτους.

Η συμμετοχή των πιστών ήταν ενεργός σε όλη τη Θεία Λειτουργία και η όλη ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική και γιορτινή.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, μίλησε ο π. Μάρκος Φώσκολος και αναφέρθηκε με το δικό γλαφυρό τρόπο: για τη ζωή της Αγίας Ούρσουλας και των συντροφισσών της, το μοναχικό τάγμα των Ουρσουλινών μοναχών, την παρουσία τους για 350 χρόνια στην Ελλάδα και το έργο τους και τις προβλεπόμενες εκδηλώσεις για την ιστορική αυτή επέτειο τόσο στην Αθήνα, όσο  στην Τήνο και στη Νάξο

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας δόθηκε η ευλογία με τα ιερά λείψανα της Αγίας Ούρσουλας και όλοι έλαβαν από ένα χειροποίητο ενθύμιο από αυτά που η αδελφή Θηρεσία έχει συνηθίζει να εξασφαλίζει πάντοτε σε όλες τις ιεροτελεστίες της κοινότητας αλλά και σε άλλες πολλές παρόμοιες περιπτώσεις της τοπικής.

Μετά στην αίθουσα υποδοχή της κοινότητας όλοι γεύτηκαν τους μεζέδες και τα γλυκά που η αγάπη των γυναικών για την κοινότητα των Ουρσουλινών Αδελφών με αφθονία και γενναιοδωρία και πάλι εξασφάλισε. 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου