Στις 28 Νοεμβρίου το Κονσιστόριο με την τήρηση κανόνων ενάντια στον κορωνοϊό

7

Στις 28 Νοεμβρίου το Κονσιστόριο με την τήρηση κανόνων ενάντια στον κορωνοϊό

Δύο απουσίες μεταξύ νέων των Καρδιναλίων
Ανακοινώνοντας τις ειδήσεις, το Γραφείο Τύπου του Βατικανού παρέχει σήμερα πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή και τις διαδικασίες για την πραγματοποίησή του, ξεκινώντας από τη διευκρίνιση ότι δύο από τους 13 Καρδιναλίους, συγκεκριμένα ο Σεβασμιότατος Cornelius Sim, ο αποστολικός εκπρόσωπος του Μπρουνέι και ο Σεβασμιότατος Jose F. Advincula, αρχιεπίσκοπος Capiz (Φιλιππίνες), “δεν θα μπορέσουν να είναι παρόντες λόγω της κατάστασης της υγείας, αλλά και αυτοί θα καταστούν Καρδινάλιοι στο ίδιο αυτό Κονσιστόριο. Ένας εκπρόσωπος του Πάπα, σε άλλη στιγμή που θα καθοριστεί, θα τους δώσει το ειδικό καπέλο, το δαχτυλίδι και τη βούλα με τον τίτλο “

Μειωμένη συμμετοχή και χωρίς τιμητικές επισκέψεις
Πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις υγειονομικές διατάξεις που ισχύουν λόγω της πανδημίας, δεν θα πραγματοποιηθούν οι συνήθεις επισκέψεις τιμής ένεκεν – δεν θα υπάρξουν προσκλήσεις ούτε ιδιαίτερες εκδηλώσεις όπως γινόταν άλλες φορές στην αίθουσα Παύλου του 6ου όπου οι νέοι Καρδινάλιοι συνεόρταζαν το γεγονός με τους φίλους, συγγενείς, γνωστούς και απλούς πιστούς. Οι ίδιοι περιορισμοί ισχύουν και για τους εορτασμούς του Κονσιστορίου, όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Βατικανού. Συγκεκριμένα, κατά τον εορτασμό, εκτός από τους Καρδιναλίους της και παλαιάς δημιουργίας, θα υπάρχουν περίπου 100 πιστοί, συνοδοί των νέων Καρδιναλίων, καθώς και ιερείς ενοριών και πρυτάνεις των υπεύθυνοι των Ναών τον τίτλο των οποίων ανέθεσε ο Πάπας στους νεοσύστατους Καρδιναλίους.
Η τρόπος συμμετοχής των μελών του Κολλεγίου των Καρδιναλίων που δεν μπορούν να φτάσουν στη Ρώμη έχει επίσης τροποποιηθεί, και “θα μπορούν να συμμετάσχουν στον Εορτασμό, συμμετέχοντας εξ αποστάσεως από την έδρα τους, μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας που θα τους επιτρέψει να συνδεθούν με τη Βασιλική του Βατικανού”.

Στη συνέχεια, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στις 10:00 στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Άγιος Πατέρας θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή μόνο των νεοδημιουργηθέντων Καρδιναλίων.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  4η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Α   Το σημερινό ευαγγέλιο αρχίζει ως εξής: «Όταν ο Ιησούς είδε τα πλήθη ανέβηκε στο όρος, κάθισε και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου