Στη Συρία η ζωή των παιδιών κρέμεται από μια κλωστή

Στη Συρία η ζωή των παιδιών κρέμεται από μια κλωστή

“Τα μικρά παιδιά συνεχίζουν να πληρώνουν  την πιο υψηλή τιμή  εξ αιτίας εθροπραξίες  που υπάρχουν στη Βόρεια Δυτική Συρία”. Αυτό υποστηρίζει η Unicef, που πήρε ανησυχητικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες  σκοτώθηκαν 80 άτομα, μεταξύ των οποίων ένα μικρό παιδί”.  Δέκα εκατομμύρια μικρά παιδιά βρίσκονται σε φυγή εξ αιτίας των πλημυριών.

“Πολλές οικογένειες – καταγγέλλει ο οργανισμός  – φεύγουν από τα σπίτια τους  λόγω της ένασης των συγκρούσεων, χωρίς να έχουν  κάποιο τόπο να πάνε  παρά μόνο στα πεδία συγκεντρώσεων τα οποία είναι υπερπλήρη  από τις εκτοπισμένες οικογένειες που φιλοξενούν. Στις 26 Δεκεμβρίου οι πλημμύρες  που  έγιναν σ’ αυτά τα πεδία συγκέντρωσης   έπληξαν περισσότερα από δέκα χιλιάδες μικρά παιδιά στο  Atmeh, Qah, Deir Ballut, Albab, Jisr Ashughur και άλλες τοποθεσίες. Εκτεθειμένες  σε σκληρές μετεωρολογικές καταστάσεις  και σε  παγερές θερμοκρασίες, οι ζωές των μικρών παιδιών κρέμονται από μία κλωστή ”.

Η ζωή των μικρών παιδιών πλήττεται από τη βία, την κακοκαιρία  και την έλλειψη  καταφυγίων

Εάν οι εχθροπραξίες  συνεχιστούν  και δεδομένου της συνέχισης των βροχών  – αναφέρει το Πρακτορείο ειδήσεων  Sir – ο αριθμός των πληγέντων μικρών παιδιών  θα μπορούσε  δυστυχώς να αυξηθεί. “Τα βάσανα  των μικρών παιδιών στη Βόρια Δυτική Συρία  τριπλασιάστηκαν  εξ αιτίας της πρόσφατης  έξαρσης της βίας, των σκληρών μετεωρολογικών συνθηκών και την έλλειψη  προστατευμένων καταφυγίων. Η Unicef ζητά από όλα τα μέρη  των εχθροπραξιών  στην περιοχή  και σε κάθε μέρος της Συρίας  να προστατεύσουν τα μικρά παιδιά  και να  επιτρέψουν  στους εργάτες την ανθρωπιστικής βοήθειας  να φθάσουν στα παιδιά  και τις οικογένειές τους  με βοήθημα που θα προφυλάξουν τη ζωή τους”, δήλωσε ο Geert Cappelaere,  επαρχιακός διευθυντής της Unicef για την Μέσω Ανατολή και την Βόρια Αφρική.

Γίνονται προσπάθειες για την πρόληψη επιδημιών

Η Unicef με τους επί τόπου συνεργάτες της  συνεχίζει  να ανταποκρίνεται στις ανάγκες, που συνεχώς αυξάνονται, των μικρών παιδιών  και των οικογενειών τους. Μόνο την περασμένη Πέμπτη ο οργανισμός  έστειλε  στην περιοχή  13 φορτηγά  που έφεραν  βοηθήματα , μεταξύ των οποίων  χειμωνιάτικα ρούσα,  υπνόσακους , καύσιμα  για θέρμανση,  ροφήματα, μπισκότα και άλλα  προϊόντα  και εποχιακές τέντες. Οι συνεργάτες της Unicef που βρίσκονται επί τόπου, εκτός  την παρακολούθηση των αναγκών υγείας,  φροντίζουν για την υγιεινή διατροφή  και γενικότερα ότι αφορά την υγιεινή ζωή τους ώστε μα προλάβουν τυχόν επιδημίες.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου