Στη Σομαλία γιορτάζουν κρυφά τα Χριστούγεννα

Στη Σομαλία γιορτάζουν κρυφά τα Χριστούγεννα

Σε ένα μικρό δωμάτιο, στην επαρχία Banaadir της Σομαλίας, δεκάδες Χριστιανοί εόρτασαν μυστικά τα Χριστούγεννα, φοβούμενοι διώξεις σε μία χώρα, όπου δεν υπάρχει κανένας επίσημος ναός.

Με τα Ιερά Κείμενα στα χέρια εορτάζουν τις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης ευχαριστώντας τον Κύριο που ζουν ακόμα και «μπορούν να τον λατρεύουν»
«Ευγνωμονώ τον Κύριο Ιησού Χριστό, που έχει προστατεύσει από τις επιθέσεις και δεν έχω χτυπηθεί από τις εκρήξεις» δήλωσε μια γυναίκα.
Εκατοντάδες Χριστιανοί στη Σομαλία, εκφράζουν φόβους για τους Μουσουλμάνους Εξτρεμιστές, που δρουν στην ζώρα, και οι οποίοι απειλούν με μαζικές εκτελέσεις για όσους λατρεύουν τον Χριστιανισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Τράπεζα, το 99,8% των Σομαλών είναι Μουσουλμάνοι, και οι ελάχιστοι Χριστιανοί αν και υπό διωγμόν αντιστέκονται σθεναρά:
«Συναντιόμαστε στα κρυφά στα σπίτια μας και προσευχόμαστε» δηλώνει ο πατήρ Ιωάννης, ο οποίος δεν αποκαλύπτει το πραγματικό του όνομα φοβούμενος για την ζωή του. «Κάνουμε πραγματικές λειτουργίες, αλλά σχεδόν ψιθυριστά για να μην ακουστούμε. Ο κόσμος γύρω δεν είναι φιλικός όταν μάθει ότι είσαι Χριστιανός»

Ο π. Τζον, είναι Ιερέας από την Κένυα και εργάζεται ως μηχανικός στο Μογκαντίσου τα τελευταία χρόνια.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου