ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Την Τρίτη το απόγευμα στον ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη της Λέσβου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Αποστολικό Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής  Χίου (Λέσβου-Σάμου) π. Νικόλαο. Μαζί του συλλειτούργησε ο εφημέριος Χίου και Σάμου π. Λέων Κισκίνης και στο ιερό υπηρετούσε ο υποδιάκονος Μάριος Φώσκολος μαζί εκ του Τουρκίας Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μυτιλήνης για το μεταπτυχιακό του κ. Σταύρος. Καθήκοντα διερμηνέα εκτελούσε το δυναμικό μέλος της ενοριακής μας κοινότητας στη Λέσβο κ. Λεονάρδος  MICHIM.

Οι δημοσιογραφικές μας περιορισμένες δυνατότητες δεν αρκούν για να περιγράψουν αυτό που τελέστηκε και αυτό που βιώθηκε.  Πιστεύω ότι οι φωτογραφίες που ακολουθούν μπορούν να βοηθήσουν τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας να δει, να νιώσει και να ζήσει την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε  τόσο κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας όσο και αυτό που ακολούθησε μετά.

Για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας αλλά και τη συνάντησης μετά τη Θεία Λειτουργία χρησιμοποιήσαμε τη κοινή γλώσσα των Χριστιανών, τη γλώσσα της αγάπης.

Όλοι την χρησιμοποίησαν, όλοι την κατάλαβαν αλλά αφήνω καλύτερα να μιλήσουν με το δικό τους τρόπο οι φωτογραφίες που είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας. 

[module-616]

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου