Οι Καθολικοί πρόσφυγες της Λέσβου γιόρτασαν τον πρόσφυγα Χριστό

Οι Καθολικοί πρόσφυγες της Λέσβου γιόρτασαν τον πρόσφυγα Χριστό

Χθες 28 Δεκεμβρίου 2016, εορτή των αθώων νηπίων που σφαγιάστηκαν από τον σκληρό Ηρώδη, με σκοπό να αφανίσει από τη γη, τον δημιουργό της που γεννήθηκε ως άνθρωπος ανάμεσά μας γενόμενος Εμμανουήλ.

Ο μικρός Ιησούς, η Μητέρα του η Παναγία και  ο θετός Πατέρας του, Ιωσήφ, γίνονται πρόσφυγες στην Αίγυπτο για να σωθεί  ο σωτήρας του κόσμου.

Ο ίδιος ο Θεός έγινε δυο φορές πρόσφυγας. άφησε τον ουρανό και κατέβηκε στη γη, τώρα αφήνει την γήινα πατρίδα του και φεύγει πρόσφυγας σε μια άλλη άγνωστη χώρα, την Αίγυπτο.

Αυτό το γεγονός γιορτάσαμε με σαράντα περίπου πρόσφυγε ς από διάφορες χώρες της Αφρικής και της Ασίας που κυνηγημένοι από τους εχθρούς της πατρίδας τους αναζητούν για χώρα για να ζήσουν ελεύθεροι. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Λέσβο και η μόνη τους ελπίδα είναι πρόσφυγας Χριστός που τους συνοδεύει γι αυτό και έντονα εκδηλώνουν την πίστη τους σ αυτόν.

Την πίστη τους στο Χριστό, την ευλάβειά τους προς την Παναγία την διαπιστώσαμε την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Δεκέμβριου όταν συμπροσευχήθηκαμε με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη της Λέσβου.

Το αποκορύφωμα της συνάντησης μας έγινε χθες από την οποία  είναι και οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τις λίγες αυτές ευγνωμοσύνης προς τους πρόσφυγες για τη δυνατή μαρτυρία της πίστης στο Χριστό. 

[module-618]

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 28 Μαΐου 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή 28 Μαΐου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πανήγυρη της Πεντηκοστής, το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου