Σρι Λάνκα. Η μετάδοση του κορωνοϊού αυξάνεται.

8

Σρι Λάνκα.  Η μετάδοση του κορωνοϊού αυξάνεται.

Οι Θείες Λειτουργίες με την παρουσία πιστών αναστάλθηκαν και πάλι.
Η πανδημία επιταχύνει την παρουσία της στη Σρι Λάνκα. Μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο – αναφέρει το πρακτορείο Ucanews – Gampaha, κοντά στην πρωτεύουσα Κολόμπο και Mannar στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου οι αρχές επέβαλαν και πάλι απαγόρευση κυκλοφορίας. Για να σταματήσει η μόλυνση, η κυβέρνηση έχει επίσης θεσπίσει το κλείσιμο σχολείων σ’ ολόκληρη τη χώρα, αλλά όχι κατά την περίοδο των εξετάσεων.

Η αναστολή της λειτουργίας των κατηχητικών κέντρων
Η Εκκλησία της Σρι Λάνκα προσαρμόζεται επίσης στις νέες διατάξεις. Στις 11 Οκτωβρίου, τα μαθήματα κατήχησης διακόπηκαν επ’ αόριστον, ενώ η Αρχιεπισκοπή του Κολόμπο διέταξε το κλείσιμο καθολικών σχολείων σε ολόκληρη την επικράτεια και την αναστολή των Θείων Λειτουργιών με την παρουσία πιστών στην περιοχή Gampaha. Στην επισκοπή Mannar περίπου εξήντα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού επιχώριου Επισκόπου, Σεβασμιότατο Fidelis Lionel Emmanuel Fernando και 16 ιερέων, τοποθετήθηκαν σε απομόνωση, αφού ένας εργάτης οικοδομών που εργάστηκε στο σπίτι του Επισκόπου ήταν θετικός. Ο Ιεράρχης βρέθηκε αρνητικός στον κορωνοϊό.

Το προηγούμενο
Οι Θείες Λειτουργίες με συμμετοχή πιστών επαναλήφθηκαν στις 15 Ιουνίου μετά από αναστολή τριών μηνών. Η Εκκλησία της Σρι Λάνκα διέκοψε τις δημόσιες Λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Μεγάλης Εβδομάδας, την 15η Μαρτίου, σε συνδυασμό με την απαγόρευση της κυκλοφορίας που αποφάσισαν οι αρχές για να περιορίσουν τη μετάδοση. Ένα μέτρο που επέτρεψε τον περιορισμό του αριθμού των θετικών. Μέχρι στιγμής στην ασιατική χώρα έχουν σημειωθεί 4.752 θετικά περιστατικά και 13 θάνατοι.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου