Ο Πάπας ορίζει τον Σεβ. Semeraro ως Πρόεδρο της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις υποθέσεις Αγίων

5

Ο Πάπας ορίζει τον Σεβ. Semeraro ως Πρόεδρο της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις υποθέσεις  Αγίων

Ο Πάπας Φραγκίσκος όρισε τον Σεβ. Marcello Semeraro, μέχρι τώρα Επίσκοπο του Albano, νέο πρόεδρο της Ρωμαϊκής Συνόδου για τα Θέματα των Αγίων. Διαδέχεται έτσι, τον Καρδινάλιο Angelo Becciu ο οποίος παραιτήθηκε στην συνάντηση που είχε με τον Πάπα στις 24 του περασμένου Σεπτέμβριου.
Ο Semeraro, 73 ετών τον Δεκέμβριο, γεννήθηκε στο Monteroni di Lecce, στην Απουλία. Χειροτονηθηκε ιερέας το 1971, και διορίστηκε επίσκοπος της Ωριάς από τον Άγιο Ιωάννη Παύλο Β΄ το 1998. Μεταφέρθηκε στην Προάστια Εκκλησία του Άλμπανου την 1η Οκτωβρίου 2004. Σήμερα είναι ο Αποστολικός Τοποτηρητής ad nutum Sanctae Sedis της Μονής της S. Maria di Grottaferrata και Ποντιφικός Αντιπρόσωπος του Βασιλιακού τάγματος της Ιταλίας.
Έλαβε την αρχική εκπαίδευση στο Ποντιφικό Περιφερειακό Σεμινάριο της Πούγιας Πίου ΧΙ στη Μόλφετα και, στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις θεολογικές του σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Ποντιφικό Πανεπιστημίου Λατερανού στη Ρώμη, όπου απέκτησε διδακτορικό στην Ιερή Θεολογία. Στη συνέχεια ξεκίνησε το λειτούργημα της διδασκαλίας δογματικής θεολογίας στο Θεολογικό Ινστιτούτο της Απουλίας και στη συνέχεια επίσης της Εκκλησιολογίας στη Σχολή Θεολογίας του P.U.L. Στην εκκλησιολογία έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία, άρθρα και λεξικά, μετά την επισκοπική του χειροτονία, έχει δημοσιεύσει κείμενα σχετικά με την ποιμαντική φροντίδα και την ιερατική πνευματικότητα, όπως το Ascoltare e curare il cuore ή ακόμη Il discernimento nella vita dei pastori della Chiesa (LEV) με «Πρόλογο» από τον Πάπα Φραγκίσκου.
Ήταν Ειδικός Γραμματέας της δέκατης Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου των Επισκόπων με θέμα « Ο Επίσκοπος: Υπηρέτης του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού για την ελπίδα του κόσμου ». Συμμετείχε ως μέλος με ποντιφικό διορισμό στην δέκατη-τέταρτη Τακτική Γενική Συνέλευση με θέμα «Η κλήση και η αποστολή της οικογένειας στην Εκκλησία και στον σύγχρονο κόσμο ». στην δέκατη-πέμπτη Τακτική Γενική Συνέλευση για τους νέους, την πίστη και την επαγγελματική διάκριση και στην ειδική συνέλευση για την περιοχή του Αμαζονίου το 2019.
Από το 2013 διετέλεσε Γραμματέας του «Συμβουλίου των Καρδιναλίων» που βοήθησε τον Άγιο Πατέρα στη διοίκηση της Καθολικής Εκκλησίας, έναν ρόλο που ανέθεσε σήμερα ο Πάπας στον Monsignor Marco Mellino, επί του παρόντος Βοηθός Γραμματέας. Ο Semeraro ήταν από το 2009 μέλος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τα Θέματα των Αγίων. Είναι μέλος της Διεύθυνσης Επικοινωνιών και Σύμβουλος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις Ανατολικές Εκκλησίες. Τέλος, είναι Πρόεδρος της Επισκοπικής Διάσκεψης του Λάτσιο στην Επιτροπη για το Δόγμα της πίστης, της διακήρυξης και της κατήχησης.

Μετάφραση: δ.α

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου