Σπασμένο άγαλμα της Θεοτόκου επιστρέφει στο Ναό

Σπασμένο άγαλμα της Θεοτόκου επιστρέφει στο Ναό

ΣΠΑΣΜΕΝΟ_ΑΓΑΛΜΑ_ΤΗΣ_ΘΕΟΤΟΚΟΥ.jpg

Ένα άγαλμα της Παναγίας που είχε υποστεί ζημίες και βανδαλισμούς από μέλη του Ισλαμικού Κράτους, αποκαταστάθηκε και επιστρέφει στην Εκκλησία όπου βρισκόταν.
Το κεφάλι και τα χέρια της Παναγίας είχαν κοπεί. Αυτό συνέβη στη Karemlash, μια πόλη που βρίσκεται 29 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μοσούλης στο Ιράκ, κατά τη διάρκεια της κατοχής της από το Ισλαμικό Κράτος μεταξύ των ετών 2014 – 2017.
Το ομοίωμα έχει αποκατασταθεί εν μέρει.
Το αρχικό κεφάλι βρέθηκε στα ερείπια όταν το άγαλμα ανακτήθηκε και τοποθετήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εμφανής η ζημιά, ενώ τα χέρια κρέμονται κάτω από τον καρπό. Το άγαλμα επέστρεψε στο Karemlesh στις 18 Μαρτίου 2021 και στις 19 Μαρτίου εγκαταστάθηκε στο Ναό του St. Adday, με μια απλή τελετή.
«Έχοντας Την εδώ, είναι ένα σημάδι θάρρους και γενναιότητας για τους ανθρώπους μας.
Ότι ο καθένας μπορεί να δει πως η κατεστραμμένη και αποκατεστημένη εικόνα επιστρέφει στην Εκκλησία με μια νέα εμφάνιση είναι ένα όμορφο σημάδι. Αυτό τους ενθαρρύνει να έχουν το θάρρος να συνεχίσουν», δήλωσε στο CNA ο Αδελφός Thabet Habeb, Εφημέριος του St. Adday.
Το Ισλαμικό Κράτος πέρασε από περιοχές της Συρίας και του Ιράκ το 2014, δίνοντας σε οικογένειες Χριστιανών και άλλων θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων ένα τελεσίγραφο – να μεταστραφούν στο Ισλάμ, να πεθάνουν, ή να φύγουν.
Το 2017 η περιοχή ελευθερώθηκε από τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

(πηγή: catholicnewsagency.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου