“ΧΩΡΙΟ SOS”

Για μια φορά ακόμη ο Πάπας Φραγκίσκος επέλεξε  τα παιδιά για να περάσει μία από τις τώρα πια γνωστές «Παρασκευές της Ευσπλαχνίας». Για το μήνα Οκτώβριο , ο Ποντίφικας έφθασε το απόγευμα στο «χωριό SOS”,την περιοχή της Bocceaτης Ρώμης, ένα σπίτι οικογένεια  που δέχεται παιδιά  σε δύσκολες καταστάσεις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές με υπόδειξη  των Κοινωνικών Υπηρεσιών και του Δικαστηρίου.

Συντροφευμένα από το προσωπικό του Κέντρου, οι μικροί φιλοξενούμενοι έδειξαν στον Πάπα  τον καταπράσινο χώρο όπου υπάρχουν πέντε σπίτια , σε κάθε ένα από τα οποία  ευρίσκονται έξη παιδιά, αγόρια και κορίτσια   μέχρι δώδεκα ετών, μαζί με μία υπεύθυνη, μία «Μητέρα SOS».

Η πράσινη αυτή τοποθεσία έχει και ένα γηπεδάκι για ποδόσφαιρο  και ένα μικρό πάρκο παιδική χαρά. Τα παιδιά  συνόδεψαν τον Άγιο Πατέρα στα δωμάτιά τους ,δείχνοντάς του τα παιχνίδια τους. Ο Πάπας , μετά άκουσε  τις διηγήσεις τους  και σταμάτησε  για λίγο για να πάρει μαζί τους ένα  «μικρό απογευματινό».

Η επιστροφή στον Οίκο Αγία Μάρθα έγινε στις  17.30. Πριν όμως ο Πάπας θέλησε να επισκεφθεί τον Καρδινάλιο Andrea Cordero Lanza di Montezemolo, ο οποίος νοσηλεύεται  στον Οίκο Νοσηλείας  «Βηθανία»..

Στο χωριό στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν και παιδιά  πιο μεγάλα που  διάλεξαν να παραμείνουν κοντά στο χωριό  για να συνεχίσουν να έχουν μία στήριξη  και ένα σημείο αναφοράς  αλλά και για να δίνουν ένα χέρι βοηθείας  στις καθημερινές δραστηριότητες του χωριού.

Ο  Παύλος Contini και η Μαρία που διευθύνουν το Χωριό  διηγήθηκαν αργότερα στο  τηλεοπτικό κανάλι TV2000: “Ενημερωθήκαμε γύρω 14.30  λέγοντάς  μας ότι ο Πάπας  θα  χαιρόταν  να μας κάνει μία επίσκεψη στο χωριό, να συναντήσει τα παιδιά και να μείνει λίγο μαζί τους. Ο Πάπας πέρασε όλο τον καιρό που παρέμεινε στο Χωριό με τα παιδιά: πήρε ένα «απογευματινό» μαζί τους, έπαιξε, έβγαλε φωτογραφίες και άκουσε ένα τραγούδι  ενός παιδιού μας» φορώντας τα ακουστικά του κινητού του.

“Ο Πάπας έφερε γλυκά και καραμέλες  στα  παιδιά και ζήτησε από όλους μας να μην τα καταπιέζουμε αλλά να τους δίνουμε τη δυνατότητα  να ξεσπούν. Ο Πάπας δέχτηκε και έφαγε μία μικρή σοκολάτα   που του πρόσφερε ένα παιδάκι δυόμιση χρονών.

Τελειώνοντας την συνέντευξη ο Παύλος ανέφερε: “Η επίσκεψη του Πάπα – ήταν μία μεγάλη αναγνώριση  μετά από τόσα χρόνια εργασίας  και κόπων. Αισθανθήκαμε πολύ όμορφα   που μας επέλεξε χωρίς κανένας να του το υποδείξει το Χωριό μας. Ο Πάπας  μας είπε  ότι η εργασία  μας είναι πολύ σημαντική  και ειδική  και πρέπει να προωθηθεί.  Και σίγουρα  αυτό για μας είναι πολύ σημαντικό διότι το είπε ο ίδιος ο Πάπας. 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου