Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ κ.Παντελεήμων Αράθυμος, ομιλητής στην Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας του Κονγκό

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα και χαιρετίζουμε τη πλούσια ποιμαντική δράση, του Σεβ/τατου Επισκόπου Μπραζαβίλ κ.Παντελεήμων Αράθυμου, γνώριμου στους πιστούς της Σύρου και της Τήνου, αφού διετέλεσε πριν μερικά χρόνια Αρχιμανδρίτης στη Μητρόπολη Σύρου και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε ορθόδοξους και καθολικούς. Από την προσωπική του σελίδα στο facebook, μαθαίνουμε τα νέα του και χαιρόμαστε για εκείνον.  Από εκεί αντλήσαμε και το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Την Πέμπτη, 13η Οκτωβρίου 2016, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό όπου, κατόπιν επισήμου προσκλήσεως του Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της χώρας, Σεβ.Επισκόπου Nkayi κ.Δανιήλ, ανέπτυξε ενώπιον αυτής τα θέματα: «Ο χριστιανός και η ειρήνη, το παράδειγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας» και «Η Εγκύκλιος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον κόσμο».

Η εκτενής παρουσίαση των θεμάτων προκάλεσε τα θετικά σχόλια των Σεβ. Ρ/Καθολικών Επισκόπων και των συμμετεχόντων στην Σύνοδο αντιπροσώπων του κλήρου του Κονγκό, οι οποίοι διά του Σεβ. Προέδρου κ. Δανιήλ εξέφρασαν τις εγκάρδιες ευχαριστίες τους προς τον Επίσκοπο κ. Παντελεήμονα, ως και τον σεβασμό τους προς τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρο Β’».

Σ.ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

Πηγή: episkopisyrou.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου