Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΙΗΣΟΥΙΤΩΝ
Ο άνεμος από την Λατινική Αμερική συνεχίζει να φυσά πάνω στην Καθολική Εκκλησία. Μετά την εκλογή ενός Πάπα από την Αργεντινή , τώρα εκλέχτηκε από την Βενεζουέλα ο Γενικός Ηγούμενος του Μοναχικού Τάγματος των Ιησουιτών Αδελφών και Πατέρων. Εκλέχτηκε από 212 Ιησουίτες προερχόμενοι από 66 Χώρες όλου του κόσμου, που συνάχτηκαν στη Ρώμη στις 2 Οκτωβρίου για την 36η Γενική Συνέλευση.
Είναι ο Π. Arturo Sosa Abascal, 67 ετών, που γεννήθηκε στο Caracas, και ήταν σύμβουλος του Γενικού Ηγουμένου και υπεύθυνος για τα διεπαρχιακά έργα του Μοναχικού Τάγματος των Ιησουιτών στη Ρώμη. Είναι μια πρωτοτυπία η εκλογή αυτή διότι για πρώτη φορά μετά από 4 αιώνες από την ίδρυση του Μοναχικού Τάγματος των Ιησουιτών εκλέγεται ένας Γενικός Ηγούμενος μη Ευρωπαίος.
Στον νέο Ηγούμενο, Π. Arturo Sosa Abascal, ευχόμαστε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, με τις ικεσίες του Αγίου Ιγνατίου, για να φέρει σε πέρας τη δύσκολη αποστολή του μέσα σε ένα κόσμο που συνεχώς εκκοσμικεύεται και απογοητεύεται και έχει ανάγκη από τη χαρά του Ευαγγελίου του Χριστού και την Αγάπη και Ευσπλαχνία του Θεού Πατέρα.