Σκοτώθηκε μέσα στο Ναό ένας κατηχητής

Σκοτώθηκε μέσα στο Ναό ένας κατηχητής

«Είμαστε θύματα της γενικευμένης βίας που βιώνει η χώρα»: αυτό είναι το θέμα του Μ. Ο Jaime Calderón Calderón, επίσκοπος Tapachula του Μεξικού, αφού ένας κατηχητής σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης σε μια Καθολική εκκλησία στο δήμο Acacoyagua, στην πολιτεία Chiapas

"Το Σάββατο 15 Ιουνίου, στο τέλος της επιμόρφωσης μιας ομάδας κατηχητών στον Καθεδρικό Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου της Ενορίας του Αγίου Μάρκου Ευαγγελιστή, δύο νέοι άνδρες μπήκαν και άρχισαν να πυροβολούν – εξήγησε ο Ιεράρχης – μια σφαίρα βρήκε τον κατηχητή Lang Antonio, ο οποίος πέθανε σχεδόν αμέσως ".

Δεν πρέπει να συνηθίζουμε στη βία

«Είμαστε κοντά στην οικογένειά του», συμπλήρωσε ο διευθυντής. Calderón – Ως εβραϊκή οικογένεια δεν μπορούμε να συνηθίσουμε αυτά τα γεγονότα της βίας που αποδεικνύουν μια κοινωνική και ηθική υποβάθμιση της ανθρώπινης κοινότητας». Μιλώντας στη συνέχεια ό Ιεράρχης στον Τύπο τόνισε ότι« η κοινωνική αποσύνθεση οφείλεται στην έλλειψη σωστής  υγείας των κοινοτήτων. Όταν δεν υπάρχει εργασία, όταν υπάρχει αδικία, όταν υπάρχει ατιμωρησία, όταν υπάρχει υπερβολική φιλοδοξία για χρήματα, όταν η ζωή των ανθρώπων έχει τιμή, τότε όλα έχουν μια τιμή και όποιος έχει τα χρήματα , διατάζει ".

Συνάντηση με τον αρχηγό του κράτους

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, η Σύνοδος της Ιεραρχίας  του Μεξικού (CEM) συναντήθηκε με τον Andrés Manuel López Obrador, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου "να ξεκινήσει ένας αδελφικός διάλογος με τη θέληση να υπάρξει συνεργασία στην οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης, ενωμένης και ειρηνικής κοινωνίας ».

Οι Επίσκοποι, σύμφωνα με τη δήλωση που δημοσιεύθηκε στο τέλος της συνάντησης, έθιξαν δύο θεμελιώδη θέματα: την έκτακτη μετανάστευσης και την οικοδόμηση της ειρήνης. Όσον αφορά την πρώτη, το σημείωμα αναφέρει ότι "η Εκκλησία εξακολουθεί να προσφέρει τους πόρους της: 95 μητροπόλεις, 10.000 ενορίες, περισσότερα από 130 ξενοδοχεία και χιλιάδες  εργάτες της ποιμαντικής σε ολόκληρη την περιοχή του Μεξικού ασχολούνται με την ανθρωπιστική αποστολή και υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Ο Πρόεδρος της CEM τόνισε ότι "απαιτείται μεγαλύτερη κοινή συνεργασία για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μεταναστών".

Ενίσχυση του κράτους δικαίου και προώθηση του κοινού καλού

Στο δεύτερο θέμα, οι Επίσκοποι προτίθενται να συμβάλουν στην  ανοικοδόμηση του κοινωνικού ιστού και την ενίσχυση του κράτους δικαίου μέσω του σχεδίου οικοδόμησης της ειρήνης, το οποίο περιλαμβάνει κέντρα ακρόασης, κέντρα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνοδεία των θυμάτων και εργαστήρια για την ειρήνη ".

"Τα δεινά πολλών μεξικανικών οικογενειών εξ αιτίας της βίας και ανασφάλειας απαιτούν επειγόντως την αδελφική μας συνεργασία", τονίζει το κείμενο. Το ανακοινωθέν της CEM καταλήγει στο ότι η Εκκλησία σκοπεύει να εκπληρώσει την αποστολή της συμμετέχοντας στην αναζήτηση του κοινού καλού "σε μια γραμμή θετικής κοσμικότητας, όπου η πλήρης άσκηση της θρησκευτικής ελευθερίας ενισχύει τη δημοκρατία". (Agenzia Fides).
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου