«Σημαντικό βήμα στην πορεία προς την Σύνοδο των Επισκόπων για τους νέους»

«Σημαντικό βήμα στην πορεία προς την Σύνοδο των Επισκόπων για τους νέους»

Στο τέλος του Εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων και του Πάθους του Κυρίου, πριν από την Αποστολική Ευλογία, ο Άγιος Πατέρας Φραγκίσκος ξεκίνησε την απαγγελία του Angelus με τους πιστούς και τους παρόντες προσκυνητές στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου. Αυτά είναι τα λόγια του Αγίου Πατέρα κατά την εισαγωγή της Θεομητορικής προσευχής:

[Πριν από το Angelus ο Άγιος Πατέρας χαιρέτισε τους εκπροσώπους των νέων που συμμετείχαν στην προ-συνοδική συνάντηση, οι οποίοι του ζήτησαν να βγάλουν μια selfieόλοι μαζί με εκείνον]. Είδατε: σήμερα δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς έναν νέο να μην βγάζει selfie… και αυτό έκαναν. Είσαστε άξιοι! Πριν ολοκληρωθεί αυτή η τελετή, επιθυμώ να χαιρετήσω όλους εσάς, τους Ρωμαίους και τους προσκυνητές, που συμμετείχατε, ειδικά τους νέους που προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου, καθώς και εκείνους – περίπου 15 χιλιάδες – που συμμετείχατε μέσω εικονικής σύνδεσης: σας χαιρετώ όλους! Σκεπτόμενος με ευγνωμοσύνη το πρόσφατο ταξίδι μου στο Περού, χαιρετίζω με αγάπη την περουβιανή κοινότητα που είναι παρούσα στην Ιταλία.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας η οποία πραγματοποιείται σε επισκοπικό επίπεδο, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην πορεία προς τη Σύνοδο των Επισκόπων για τους νέους, την πίστη και τη διάκριση, η οποία θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς και για την πορεία προετοιμασίας για τη Διεθνή Ημέρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Παναμά τον Ιανουάριο του 2019. Σε αυτή τη διαδρομή μάς συνοδεύουν το παράδειγμα και η μεσιτεία της Μαρίας, της νέας από τη Ναζαρέτ που ο Θεός επέλεξε για Μητέρα του Υιού του. Εκείνη πορεύεται μαζί μας και καθοδηγεί τις νέες γενεές στο προσκύνημά της πίστης και της αδελφοσύνης. Η Μαρία μας βοηθά όλους να βιώσουμε σωστά τη Μεγάλη Εβδομάδα. Από εκείνη μαθαίνουμε την εσωτερική σιωπή, το βλέμμα της καρδιάς, την πίστη της αγάπης για να ακολουθήσουμε τον Ιησού στο δρόμο του σταυρού ο οποίος οδηγεί στο χαρούμενο φως της Ανάστασης. Και προτού απαγγείλουμε το Angelus θα ήθελα να ευχαριστήσω πραγματικά τον καρδινάλιο Baldisseri, τον σεβασμιότατο Fabene και όλη τη Γραμματεία της Συνόδου και όλους τους συνεργάτες που βοήθησαν τόσο πολύ αυτή την εβδομάδα: ευχαριστώ πολύ!

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου