«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για άτομα που ξέρουν να μαρτυρούν θαρραλέα τις ηθικές αξίες που μας διδάσκει το Ευαγγέλιο!»

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για άτομα που ξέρουν να μαρτυρούν θαρραλέα τις ηθικές αξίες που μας διδάσκει το Ευαγγέλιο!»

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, στην Sala Clementina του Αποστολικού Παλατιού, ο Άγιος Πατέρας Φραγκίσκος δέχθηκε σε ακρόαση μια Αντιπροσωπεία Δήμων του Τρεντίνο, με επικεφαλή τον σεβασμιότατο Lauro Tisi, αρχιεπίσκοπο του Τρέντο.

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια την ομιλία που ο Πάπας απηύθυνε προς τους παρόντες κατά τη διάρκεια της Ακρόασης:

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,

είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίζω εσάς, τους εκπροσώπους της Κοινότητας του Τρέντο, που εδώ και είκοσι χρόνια συνεργάζεστε γενναιόδωρα με τον Αγία Έδρα, ειδικά με την Κυβέρνηση του Κράτους της Πόλης του Βατικανού, σε διάφορες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες. Σκέφτομαι ιδιαίτερα τις διάφορες Συνεταιρισμούς, Επιχειρήσεις και Οικογένειες των Δήμων του Carisolo, Pinzolo, Tesero, καθώς και τους Alpini (ορεινά στρατεύματα του ιταλικού στρατού), το Δασικό Σώμα και την Προστασία των Πολιτών. Στον καθένα τους απευθύνω έναν εγκάρδιο χαιρετισμό, ξεκινώντας από τον δρ. Ugo Rossi, πρόεδρο της Αυτόνομης Επαρχίας του Τρέντο, τον αρχιεπίσκοπό σας τον σεβασμιότατο Lauro Tisiτον οποίο ευχαριστώ για τα ευγενικά του λόγια και όλους εσάς που με την παρουσία σας μαρτυράτε την αφοσίωση και την αγάπη ολόκληρου του πληθυσμού του Τρέντο προς τον Πάπα. Αυτή η συνάντησή μας μου προσφέρει την ευκαιρία να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και εκτίμησή μου για την δέσμευσή σας να υποστηρίξετε συγκεκριμένα, διάφορα έργα, με κύριο στόχο την υποδοχή προσκυνητών και επισκεπτών εδώ στο Βατικανό.

Με τη συμβολή σας, εκφράζετε τις παραδοσιακές αξίες της πίστης, της σκληρής δουλειάς και της αλληλεγγύης που έχουν ριζωθεί στη γη σας. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη στις μέρες μας για άτομα που ξέρουν να μαρτυρούν θαρραλέα τις ηθικές αξίες που διδάσκονται στο Ευαγγέλιο! Σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε την πρόθεσή σας να διαδίδετε την κουλτούρα υποδοχής και ένα μοντέλο ανοιχτής και αδελφικής ζωής, σε αρμονία με την αξιοπρέπειά μας ως παιδιά του Θεού. Μπορούν οι οικογένειές σας να αποτελέσουν αληθινές «οικιακές εκκλησίες», που θα βασίζονται στο Λόγο του Ιησού, στην αγάπη προς την Εκκλησία και στην υπηρεσία της ζωής. Έτσι θα αποτελέσουν σχολεία ανθρώπινων και χριστιανικών αξιών για τις νέες γενεές. Εξαπλώστε ευρέως τον σπόρο φιλανθρωπίας του Ευαγγελίου της σε μέρη όπου η Πρόνοια σάς καλεί να εργαστείτε.

Αγαπητοί φίλοι, είθε αυτή η στάση στην καρδιά της χριστιανοσύνης να σας βοηθά να εμβαθύνετε στην πίστη σας και να προετοιμαστείτε με θάρρος για το Πάσχα που βρίσκεται προ των πυλών. Εμπιστεύομαι εσάς και τις οικογένειές σας στην άμεση μεσιτεία της Μαρίας, Μητέρας της Εκκλησίας και, ενώ σας ζητώ να προσεύχεσθε για εμένα, σας προσδίδω την Αποστολική ευλογία μου.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 3 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου