Σ ‘ ευχαριστούμε, Κύριε!

Σ ‘ ευχαριστούμε, Κύριε!


Πολλές φορές συμβαίνει, να ακούμε ότι έγιναν θαύματα. Κάποιος συνάνθρωπός μας δεν έβλεπε και είδε, δε μπορούσε να περπατήσει και περπάτησε, είχε καρκίνο και θεραπεύτηκε κλπ, κλπ.

Όλα αυτά σίγουρα μπορούν να συμβούν, διότι ο Κύριος συνεχίζει να μας επαναλαμβάνει: «Ζητάτε  και θα λάβετε, κτυπάτε και σας ανοιχτεί». Αρκεί και ένας κόκκος σιναπιού πίστης!

Και σήμερα ο Κύριος παρεμβαίνει στη ζωή μας και θεραπεύει τις ασθένειες και της ψυχής μας αλλά και του σώματός μας. Αυτό γίνεται όχι κάθε φορά που το ζητούμε, αλλά όταν αυτό είναι σύμφωνο με το σχέδιο σωτηρίας που έχει για τον καθένα μας.

Όταν λάβουμε μία χάρη από το Θεό, πρέπει και να ξέρουμε λέμε και ένα ευχαριστώ σαν τον ένα λεπρό και όχι σας τους άλλους εννέα!

Αυτό κάναμε προχθές στο παρεκκλήσιο των Ουρσουλινών μοναχών στο Πασσακρωτήρι, για την περίπτωση ενός μικρού παιδιού που οι γονείς του, οι συγγενείς του κι εμείς οι φίλοι του, παρακαλούσαμε το Θεό, να το απαλλάξει από ένα πρόβλημα υγείας του. Φαίνεται ότι ο Κύριος άκουσε ιδιαίτερα την προσευχή των γονιών του μικρού αυτού παιδιού, διότι έχουν μια πίστη  δυνατή και συνεχώς ωριμάζει και σίγουρα είναι μεγαλύτερη από ένα κόκκο σιναπιού.

Εκεί σ’ αυτό το ζεστό Παρεκκλήσι, το πάντα στολισμένο και με όμορφα και διδακτικά σύμβολα φορτωμένο, είπαμε στον Κύριο το δικό μας «ευχαριστώ», τελώντας το μεγάλο Μυστήριο της Ευχαριστίας.

Στο Εκκλησάκι ήταν μία ομάδα πιστών που έζησε και ένοιωσε αυτό το «ευχαριστώ». Άκουσε το λόγο του Θεού σε μια γλώσσα παιδιού, για να καταλάβει το ίδιο το παιδί στη δική του γλώσσα, αλλά και το πιο μικρό αδελφάκι του, τι κάναμε όλοι εμείς, που ανταμώσαμε μαζί του, με την αδελφή του, τον πατέρα τους και άλλους φίλους. Μαζί μας ήταν και ο Κύριος, ο οποίος χρησιμοποίησε το νου, την καρδιά και στόμα του λειτουργού για να  μας μιλήσει ο ίδιος ο Χριστός  που  αργότερα μας κάλεσε να κοινωνήσουμε στο Σώμα και το Αίμα του.

Ήταν μια ευχαριστία, μέσα από την οποία μάθαμε να μοιραζόμαστε τη χαρά και τόνο κάθε αδελφού μας μικρού ή μεγάλου. Να παρουσιάζομε και τη χαρά και τον πόνο μας στον Κύριο και να του λέμε «γενηθήτω το θέλημά σου». Και όταν Εκείνος  θελήσει να αυξήσει τη χαρά μας και να μας απαλλάξει από κάποιο πόνο, τότε αναζητούμε τον καλύτερο τρόπο για να του πούμε το δικό μας «ευχαριστώ». Και βέβαια για μας τους χριστιανούς είναι δώρο Θεού, το ότι μπορούμε να του πούμε «ευχαριστώ» με το ίδιο το «Μυστήριο της Αγίας Ευχαριστίας».

Τώρα όμως που διαβάσατε αυτές τις γραμμές, μη χάσετε τον καιρό σας προσπαθώντας να βρείτε ποιο ήταν το παιδάκι, ποιο το αδελφάκι του ή η αδελφή του, ή και οι γονείς του. Αυτό δεν έχει σημασία. Όσα έγραψα, μοναδικό σκοπό έχουν να πω στον εαυτό μου και μετά σε όσες και όσους διαβάσουν αυτές τις σκέψεις, ότι πρέπει όχι μόνο να ζητούμε κάποια χάρη από το Θεό αλλά και να  τον ευχαριστούμε όταν αυτή τη χάρη τη λαβαίνουμε με τη δική μας προσευχή και τη μεσιτεία των Αγίων.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 28 Μαΐου 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή 28 Μαΐου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πανήγυρη της Πεντηκοστής, το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου