Ευγνωμοσύνης Ένεκεν

Η τέταρτη επέτειος της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου 16ου

Ένας ανοιξιάτικος ήλιος έλουζε την Πλατεία του Αγίου Πέτρου που ήταν κατάμεστη από ένα πλήθος, όπως στις μεγάλες εκδηλώσεις, εκείνη την 28η Φεβρουαρίου 2013. Ήταν ένα πλήθος πιστών που είχε  φθάσει στην Πλατεία  για να αποχαιρετήσει  τον Πάπα Βενέδικτο 16ο  .  Το κύμα της αγάπης εισχώρησε στην καρδιά του Ποντίφικα, που δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Αλλά τα ίδια συναισθήματα είχαν αποτυπωθεί και στην καρδιά των πιστών  των που ήταν παρόντες εκεί. Είναι δύσκολα να ξεχάσει κανείς εκείνο  το θέαμα της  ιστορικής  πτήσης του ελικοπτέρου  προς το Castel Gandolfo με μοναδικό επιβάτη τον παραιτηθέντα  Πάπα Βενέδικτο 16ο.

Ιστορικές στιγμές, που η ανάμνησή τους εισχωρεί στις καρδιές  όσων τις έζησαν από κοντά. Όπως  εισχώρησαν στην καρδιά και τα λόγια  του Πάπα Βενεδίκτου  16ου  που απεύθυνε από τον εξώστη  του Ποντιφικού Γραφείου του, το απόγευμα της 28ης  Φεβρουαρίου , την τελευταία φορά που παρουσιάστηκε δημόσια.

“Είμαι απλά ένας προσκυνητής  σ’ αυτή τη γη. Αλλά θα ήθελα  ακόμη  με όλες τις δυνάμεις  μου , με την προσευχή, με τη σκέψη μου, με όλες τις εσωτερικές δυνάμεις μου, να εργαστώ  για το κοινό καλό, το καλό της Εκκλησίας  και της ανθρωπότητας. Και αισθάνομαι στηριγμένος από την ανθρώπινη συμπάθειά και αγάπη σας. Πάμε μαζί μπροστά  με τον Κύριο για το καλό της Εκκλησίας  και του κόσμου. Ευχαριστώ, σας χορηγώ  από τα βάθη της καρδιάς μου την Ευλογία μου”.

Η εγκατάλειψη στην προσευχή του Πάπα Βενέδικτου 16ου  – που υποσχέθηκε και τήρησε, ο  “ανιδιοτελής σεβασμός και υπακοή” στον διάδοχό του – ανανεώνεται στις 28 Φεβρουαρίου 2017, τέταρτη επέτειος  της  ολοκλήρωσης της Ποντιφικής του αποστολής. Κάθε χρόνο αυτή την τόσο σημαντική ημερομηνία, από κάθε μεριά του κόσμου, πολλοί πιστοί  διοργανώνουν στιγμές προσευχής  ενωμένοι με τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο 16ο  και  για τη γνώμη του. Μερικοί μάλιστα διοργανώνουν συλλογικές στιγμές προσευχής για τον ίδιο σκοπό.

Αυτή η τέταρτη επέτειος θα είναι και μια στιγμή πολύ σημαντική στην πορεία προς την 90η   επέτειο των γενεθλίων του Βενεδίκτου 16ου που θα γιορταστεί  από την ιστοσελίδα  “La Vigna del Signore”  με προσευχή και περισυλλογή αλλά και με πολλή ευγνωμοσύνη  για το δώρο που έλαβε η Εκκλησία μέσω του σεβάσμιου και αγαπητού προσώπου του.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου