Μήνυμα του Πάπα για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του PyeongChang

Μήνυμα του Πάπα για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Pyeong Chang

Σήμερα, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, γίνεται η επίσημη έναρξη των 23ων χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Pyeong Chang, στη Νότια Κορέα με τη συμμετοχή 92 Χωρών. Η  παραδοσιακή αποχή από εχθροπραξίες στη διάρκεια των Αγώνων, φέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία: αντιπροσωπείες από τη Νότια και Βόρεια Κορέα  θα παρελάσουν κάτω από την ίδια σημαία  και θα αγωνιστούν ως μία ομάδα.

Αυτό το γεγονός  προσφέρει  ελπίδες για ένα κόσμο στον οποίο οι διαφορές μεταξύ των Κρατών μπορούν να λύνονται ειρηνικά  με τον διάλογο  και τον αμοιβαίο σεβασμό , όπως   και ο αθλητισμός  διδάσκει.

Απευθύνω  τον χαιρετισμό μου  στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή,  στους αθλητές  και τις αθλήτριες  που θα λάβουν μέρος στους Αγώνες  της Pyeong Chang, στις Αρχές και στο λαό της Χερσονήσου της Κορέας. Όλους σας συνοδεύω  με την προσευχή μου, ενώ ανανεώνω  τη δέσμευση  της Αγίας Έδρας  να στηρίζει  κάθε χρήσιμη πρωτοβουλία  υπέρ της ειρήνης  και της συνάντησης των λαών.

Είθε οι αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες  να είναι μια μεγάλη γιορτή  της φιλίας και του αθλητισμού! Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας προστατεύει!

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου