Ψάλλατε στον Κύριο

Ψάλλατε στον Κύριο

Ειδικά τώρα, την Πασχαλινή περίοδο, είμαστε καλεσμένοι να ψάλλουμε στον Κύριο, αλλά «Καινούριο Άσμα». Ο Καινούργιος Άνθρωπος – (ο αναστημένος, ο βαφτισμένος) – ψάλλει Καινούργιο Άσμα.
Ψάλλω σημαίνει «είμαι χαρούμενος» γιατί ο ύμνος είναι έκφραση αγάπης και χαράς. Όποιος ξέρει ν’ αγαπά την Καινούργια Ζωή – την Ανάσταση – ξέρει και τον Καινούργιο Ύμνο!
Ποια είναι η Καινούργια Ζωή, την αναγνωρίζω απ’ τον Καινούριο Ύμνο! Μου λες: εγώ ψάλλω! Ψάλλεις, το ακούω! Πρόσεξε όμως, η Ζωή σου να δηλώνει αυτό που ψάλλεις! Να ψάλλουμε σωστά, σημαίνει η καρδιά, η φωνή, το στόμα, η διαγωγή μου είναι «Καινούργιο Άσμα» στο Θεό!
Με ρωτάτε: Για ποιον να ψάλλουμε; Γι αυτόν που αγαπάτε! Με ρωτάτε: τι να ψάλλουμε; Το ακούσατε! «Καινούργιο Άσμα» – ο σωστός ήχος είναι η σωστή σύναξη των πιστών. Ο σωστός ψάλτης μετατρέπεται ο ίδιος σε «Καινούργιο Ύμνο» προς το Θεό. Και εσείς το ίδιο: Να γίνεστε ύμνος του Θεού και η φωνή σας να είναι οι χορδές στον «Καινούργιο Ύμνο» του Θεού.

Αγ. Αυγουστίνος (Επίσκοπος 350)
Μετάφραση π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου