Ψάλλατε στον Κύριο

Ψάλλατε στον Κύριο

Ειδικά τώρα, την Πασχαλινή περίοδο, είμαστε καλεσμένοι να ψάλλουμε στον Κύριο, αλλά «Καινούριο Άσμα». Ο Καινούργιος Άνθρωπος – (ο αναστημένος, ο βαφτισμένος) – ψάλλει Καινούργιο Άσμα.
Ψάλλω σημαίνει «είμαι χαρούμενος» γιατί ο ύμνος είναι έκφραση αγάπης και χαράς. Όποιος ξέρει ν’ αγαπά την Καινούργια Ζωή – την Ανάσταση – ξέρει και τον Καινούργιο Ύμνο!
Ποια είναι η Καινούργια Ζωή, την αναγνωρίζω απ’ τον Καινούριο Ύμνο! Μου λες: εγώ ψάλλω! Ψάλλεις, το ακούω! Πρόσεξε όμως, η Ζωή σου να δηλώνει αυτό που ψάλλεις! Να ψάλλουμε σωστά, σημαίνει η καρδιά, η φωνή, το στόμα, η διαγωγή μου είναι «Καινούργιο Άσμα» στο Θεό!
Με ρωτάτε: Για ποιον να ψάλλουμε; Γι αυτόν που αγαπάτε! Με ρωτάτε: τι να ψάλλουμε; Το ακούσατε! «Καινούργιο Άσμα» – ο σωστός ήχος είναι η σωστή σύναξη των πιστών. Ο σωστός ψάλτης μετατρέπεται ο ίδιος σε «Καινούργιο Ύμνο» προς το Θεό. Και εσείς το ίδιο: Να γίνεστε ύμνος του Θεού και η φωνή σας να είναι οι χορδές στον «Καινούργιο Ύμνο» του Θεού.

Αγ. Αυγουστίνος (Επίσκοπος 350)
Μετάφραση π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου