ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΣΗΦ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΣΗΦ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.

Την Πρωτομαγιά, όπως είναι γνωστό η Καθολική Εκκλησία εορτάζει τον Άγιο Ιωσήφ τον Μνήστορα, ως Προστάτη των εργατών. Στον ομώνυμο Ναό του στα Μοναστήρια της Τήνου τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο, στην οποία συλλειτούργησαν: ο Γενικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής μας π. Φραγκίσκος Βιδάλης,  ο εφημερίος της ποιμαντικής ενότητας Κώμης και υπεύθυνος του Ναού του Αγίου Ιωσήφ π. Πέτρος Σοκολόφσκυ, ο εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Αγάπης π. Νικόλαος Ψάλτης, ο εφημέριος της Ποιμαντικής ενότητα Σκαλάδου π. Δημήτριος Δαλέζιος,  ο εφημέριος Μυκόνου και Σάμου π. Ριχάρδος  και ο Διεθυντής της Κάριτας της Αρχιεπιστοκής του Στετιν της Πολωνίας Παν/τατος π.  Macic.

Ο οικισμός Μοναστήρια που βρίσκεται στο δρόμο προς το Σκλαβοχώρι έχει από χρόνια εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους του και τα μόνα κτήρια τα οποία ευρίσκονται σε καλή κατάσταση είναι ο Ενοριακός Ναός που δεν έχει ενορίτες και το Κοιμητήριο που δεν  χρησιμοποιείται.

Η καλή συντήρηση αυτών των δύο ιερών κτηρίων αποδεικνύει δύο τινά. Το ένα ότι οι Τήνιοι σέβονται πάρα πολύ τους ιερείς χώρους που είναι περίπου χίλιοι και το άλλο ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες δεν παύουν να βοηθούν στη συντήρηση τους.

Η συμμετοχή στην Πανήγυρη των ευλαβών του Αγίου ήταν  καλή και αυτό συνέβαλε τόσο ο καλός καιρός όσο και η αργία της Πρωτομαγιάς.

Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος ενώ εισήγαγε την Εκκλησία στο πνεύμα της γιορτής, ζήτησε από τους παρόντες να προσευχηθούν μαζί του για την αιώνια της ψυχής των δύο θυμάτων Γιάννη και Δημήτρη του θανατηφόρου χθεσινού ατυχήματος που έγινε στο νησί της Τήνου και προκάλεσε πόνο και θλίψη σε όλους τους κατοίκους του.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου